AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
VPS
4-4-2

11

(0-1)

Yleisöä 2398

FC Honka
4-4-2
vko.19 // 13.5.2018

Ennakko: VPS-FC Honka

Ennakko: VPS-FC Honka

Viikonlopun neljän ottelun Veikkausliigakierros päättyy maanantaina Elisa Stadionille, jossa kohtaavat VPS ja FC Honka.

Kotijoukkue VPS lähtee otteluun sarjan viidenneltä sijalta. Seitsemästä pelaamastaan ottelusta vaasalaiset ovat keränneet 11 pistettä. Erityisesti joukkueen kapteeni Sebastian Strandvall on ollut alkukaudella kovassa vireessä. Keskikenttäpelaajalla on nimittäin kasassa jo neljä täysosumaa.

FC Honka sen sijaan on kerännyt kuudesta pelaamastaan ottelusta seitsemän pistettä. Espoolaiset hakevat Vaasasta kauden toista täyttä pistepottiaan. Vierasjoukkue Honka lähtee haastamaan vaasalaisia sarjan yhdeksänneltä sijalta. Viime ottelussaan Honka oli lähellä napata kauden ensimmäisen kotivoittonsa, mutta IFK Mariehamn tuli loppuhetkillä vielä tasoihin. Hongan valmentaja Sampo Koskinen tietää, että tuleva ottelu tuo jälleen uusia haasteita niin joukkueelle kuin valmennusjohdollekin.

– Varmasti on taas hyvin erilainen peli tulossa. On mielenkiintoista, että Veikkausliigasta löytyy paljon hyvinkin erilaisia joukkueita ja pelityylejä. Siihen kun vielä lisätään vaihtelevat olosuhteet, niin joka viikko riittää uusia haasteita valmennukselle kuin pelaajillekin.

– VPS on erittäin hyvin organisoitu joukkue. Vahvasta pallonhallinnastaan huolimatta he ovat tällä kaudella olleet vaarallisia myös nopeissa hyökkäyksissä, Koskinen analysoi maanantain vastustajaa.

Honka on toinen täksi kaudeksi Veikkausliigaan nousseista joukkueista. Espoolaiset ovat nousseet määrätietoisella työllä takaisin pääsarjaan kakkosdivisioonasta viime vuosien aikana.

- Honka on toiminut ja pelannut omien perusperiaatteidensa kautta jo useamman vuoden. He ovat jatkaneet sitä nyt Veikkausliigassa ja uskovat siihen. Se on hieno asia.

- He haluavat hallita palloa ja he avaavat peliä heille sopivilla periaatteilla, joita on selvästi käyty paljon läpi. Pelissä on paljon samoja asioita kuin meillä. Näen että vastakkain on maanantaina kaksi aika samantyyppistä joukkuetta, päävalmentaja Petri Vuorinen kommentoi.

Honka on voittanut tällä kaudella vasta yhden ottelun, mutta toisaalta tappioitakin on tullut vain yksi. Joukkueen keskuudessa tiedetään hyvin, miten kauden toinen voitto napataan Vaasasta.

– Meidän on pystyttävä parantamaan peliämme jokaisella osa-alueella, jotta pisteet tulevat Vaasasta mukaan, Koskinen summaa lyhyen ytimekkäästi.

- Heillä on ollut vähän samanlainen alku kuin meillä. He ovat johtaneet pelejä ja menettäneet johdon lopussa, eli tilanne voisi olla toisenlainenkin tuloksellisesti. Honka on pelannut hyviä pelejä ja se, että he ovat hävinneet vain kerran on niin ikään osoitus jostain, Vuorinen pohti.

Hongassa pelaa myös yksi VPS:lle ja vaasalaisille varsin tuoreessa muistissa oleva nimi. Espoolaisten vasempana laitapakkina isoja minuutteja on häärinyt tällä kaudella Jonas Levänen, joka edusti kaksi edellistä vuotta Palloseuraa.

- Jonas tuli meille Hongasta kakkosdivarista ja nousi meillä liigassa avauksen pelaajaksi ja pelasi meidän kanssamme myös europelejä. Jonas on mukava persoona ja tykätty täällä. Ei muuta kuin kaikkea hyvää hänelle. Muita pelaajia ei Hongasta nyt niin tarvitsekaan mainita, Vuorinen heitti virnuillen.

Terveystilanne VPS:n osalta ei ole viikossa juurikaan muuttunut.

- Omar Jama oli viime reissusta vielä poissa, mutta tulee nyt taistelemaan paikastaan kokoonpanossa. Muuten on aika sama tilanne. Lähimpänä paluuta on Jerry Voutilainen, joka on päässyt jo mukaan pallollisiin harjoituksiin.

Espoolaisilta sivussa ovat varmuudella Joni Korhonen, Duarte Tammilehto sekä loppukauden sivussa oleva Masar Ömer. Kysymysmerkkejä ovat heidän lisäkseen Ahmed El-Amrani, Nemanja Obradovic, Macoumba Kandji sekä kaksi maalia tällä kaudella iskenyt Youness Rahimi.


VPS - FC Honka Elisa Stadionilla maanantaina 14.5. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lähde: VPS:n verkkosivut, FC Hongan verkkosivut