AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
RoPS
5-2-3

20

(1-0)

Yleisöä 2934

KuPS
4-3-3
vko.19 // 12.5.2018

Ennakko: RoPS-KuPS

Ennakko: RoPS-KuPS

RoPS ja KuPS kohtaavat äitienpäiväsunnuntaina kärkipään kovassa kamppailussa Rovaniemellä.

Kovakuntoinen Kuopion Palloseura etenee vahvalla otteella tämän kauden Veikkausliigassa. Voitontahtoinen KuPS-joukkue on pelannut jo viisi peräkkäistä tappiotonta liigapeliä nousten liigan kuntopuntarin ykköspaikalle. Pinnajahti jatkuu pohjoisessa liigan ykköstykkien Rasmus Karjalaisen (6 maalia) ja Petteri Pennasen (5 maalia) johdolla. Tehokas KuPS on tehnyt tällä kaudella jo 17 liigamaalia. Sarjakärki RoPS on pelannut myös erinomaisen alkukauden.

- Aina on kova peli RoPS:ia vastaan. RoPS on hyvä pallollinen joukkue ja heillä on laadukkaita pelaajia. Hyvä kärsivällinen peli meiltä tarvitaan ja meidän pitää onnistua hyvin. Kuopiossa he tulivat nopeilla vastahyökkäyksillä tiiviisti puolustaen. Meidän pitää pystyä vähän rikkomaan heidän hyvää peliään ja ottamaan heidän vahvuuksiaan pois heidän hyvästä pallollisesta pelaamisestaan, KuPS-valmentaja Jani Honkavaara korostaa.

- Jokainen peli on kuitenkin aina oma tarinansa. Viimeksi he onnistuivat hyvin meitä vastaan. Meidän pitää pelata hyvä pallollinen peli ja hyvä puolustuspeli. Hyvä kokonaisuus meidän pitää tehdä, päävalmentaja muistuttaa.

Keskikenttäpelaaja Ruben Gabriel pääsi pelaamaan maanantaina omat ensiminuuttinsa tämän kauden Veikkausliigassa. Rauhallinen pallotaituri on kuopiolaisille erittäin tärkeä avainpelaaja.

- Ruben tuo lisää taktisia vaihtoehtoja keskikentälle. Hän on hyvä puolustava keskikenttäpelaaja ja hyvä pallollinen pelaaja. Hän on tärkeä pelaaja meille, päävalmentaja muistuttaa.

Puolustaja Luis Carlos Murillon varoitustili täyttyi maanantaisessa Inter-ottelussa ja pelaaja on nyt yhden ottelun mittaisessa pelikiellossa. KuPS matkustaa Rovaniemelle lauantaina ollakseen hyvässä iskussa sunnuntai-illan kärkipelissä, jossa taistellaan sarjataulukon kärkipaikasta.

RoPS ja KuPS kohtaavat tälle kaudelle jo kolmannen kerran. Vielä maaliskuussa Suomen Cupissa KuPS oli joukkueista vahvempi maalein 2-0. Kuukautta myöhemmin voimasuhteet keikahtivat. RoPS kävi hakemassa Kuopiosta täydet sarjapisteet Juho Hyvärisen loppuhetkien maalilla.

Nyt joukkueet kohtaavat ensimmäistä kertaa tälle kaudelle Rovaniemellä. Sitten RoPS-tappion kuopiolaiset eivät ole hävinneet sarjassa otteluakaan, ja ovat jo hiipineet kahden pisteen päähän Veikkausliigaa johtavasta Rovaniemen Palloseurasta.

- KuPS on tällä hetkellä ellei Suomen paras joukkue, niin hyvin lähellä sitä, varoittaa rovaniemeläisten päävalmentaja Toni Koskela.

- Se on erittäin hyökkäysvoimainen joukkue. Heillä on paljon eri tyyppisiä pelaajia, jotka täydentävät toisiaan. Heillä löytyy vaihtoehtoja sekä keskikentälle että yläkertaan.

Koskela pääsee valitsemaan sunnuntain kokoonpanonsa kohtuullisen ehjästä miehistöstä


RoPS-KuPS Rovaniemen keskuskentällä sunnuntaina 13.5. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lähde: KuPS:n verkkosivut, RoPS:n verkkosivut