AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
HJK
4-3-3

40

(1-0)

Yleisöä 3890

SJK
3-5-2
vko.22 // 28.5.2018

Ennakko: HJK-SJK

Ennakko: HJK-SJK

HJK isännöi SJK:ta tiistain ainoassa Veikkausliigan ottelussa.

HJK saa vieraakseen SJK:n tiistain ainoassa Veikkausliigan ottelussa.

Alexei Eremenko aloitti SJK:n päävalmentajana viime tiistaina, ja lauantaina hän oli vastuussa ensimmäistä kertaa, kun SJK kohtasi IFK Mariehamnin OmaSp Stadionilla. Peli oli mennyt selvästi eteenpäin aiemmasta, vaikka aikaa ei harjoituskentällä ollut kuin neljä päivää. Eremenko käytti tuon ajan tehokkaasti hyväkseen, piti joukkueen kanssa palavereja ja nosti loukkaantumissumasta kärsivään ryhmään mukaan useita nälkäisiä nuoria akatemiasta. Varsinkin ensimmäinen puoliaika oli parasta SJK:a, mitä tällä kaudella on nähty. Toisellakin puoliajalla paikkoja ottelun voittamiseen oli yllin kyllin, mutta harmillisesti IFK Mariehamnin 1-1-maali jäi ottelun viimeiseksi.

- Kun aloitin hommat joukkueen kanssa, tunsin joitain pelaajia entuudestaan ja osa oli minulle täysin tuntemattomia. Kävin läpi joukkueessa paljon pelanneita pelaajia, heidän kuntoaan ja miten he ovat pelanneet. Heti ensimmäiseksi kahdeksan pelaajaa oli sivussa loukkaantumisten vuoksi. Ja kun katsoin puolustuksesta Jordan Mustoen, Marc Valesin ja Ville Tikkasen, jotka ovat pelanneet lähes kaikki ottelut, huomasin että he eivät olekaan minulla nyt käytettävissä. Puolustus meni uusiksi. Otimme mukaan Joona Lautamajan akatemiasta ja toisella laidalla pelasi Sundman, ja he ovat vielä nuoria pelaajia. Laitoimme Anders Bååthin keskuspuolustajaksi, sillä hän on puolustava keskikenttäpelaaja ja mielestäni sen paikan pelaajat ovat osoittaneet pystyvänsä pelaamaan myös puolustuksessa. Kaikki kolme pelasivat mielestäni hyvin, ja osoittivat, että teimme oikeat valinnat, vaikka pelillisesti he eivät olekaan paikoillaan vielä ihan niin kokeneita, Eremenko kertoi IFK Mariehamn -ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

- Meillä ei ole paljoa aikaa myöskään ennen seuraavaa ottelua, mutta saimme tästä matsista mukaan paljon asioita, joita voimme käydä läpi. Saimme pisteen ja käänsimme negatiivisen kierteen siten hieman positiivisemmaksi. Sunnuntaina me vedämme palauttavat harjoitukset ja maanantaina matkustamme valmistautumaan tiistain HJK-otteluun. Helsingissä käymme läpi tapaamisissa HJK:ta ja omaa peliämme. Onneksi tässä pelissä ei tullut ainakaan lisää loukkaantumisia, Eremenko sanoi.

Loukkaantumissuma, jossa SJK on tällä kaudella ollut, on vaikeuttanut kovasti kokoonpanojen valintaa. Viime ottelun alla SJK:lla oli kahdeksan pelaajaa loukkaantuneena tai vasta toipumassa pelikuntoon. Ennen tiistain ottelua ei ihmeitä pysty tekemään, sillä päiviä on välissä vain kaksi. Lisää loukkaantumisia ei joukkueen onneksi tullut lauantaina.

Tällä hetkellä kysymysmerkillä tiistain osalta on puolustajat Richie Dorman, Dani Hatakka ja Jordan Mustoe, jotka kaikki saattavat olla mukana tiistaina, jos he ovat kunnossa maanantaina, kun joukkue matkustaa Helsinkiin. Sivussa on varmuudella edelleen Billy Ions ja Jarkko Hurme, joita odotellaan mukaan lähiaikoina sekä pidempään sivussa vielä olevat Marc Vales ja Obed Malolo. Matti Klingaa on vaivannut todella sitkeä flunssa, joka vei miehen kunnon sen verran heikoksi, että palautumisessa on ollut parasta katsoa tilannetta rauhassa. Ville Tikkanen on jo toipunut täyteen kuntoon flunssan jäljiltä ja Aristote Mboma pelasi viime ottelun lopussa.

Pelikieltoja SJK:lla ei ole.

Edelliseen otteluun SJK nosti mukaan pelaajia akatemiasta ja ainakin Joona Lautamaja sekä Danny O'Brien saattaa lähteä mukaan myös Helsinkiin.

HJK ja SJK ovat kohdanneet jo kertaalleen tällä kaudella, kun Klubi kävi hakemassa huhtikuun puolivälissä täyden pistepotin Seinäjoelta Klaussin osumalla. HJK on ollut niskan päällä joukkueiden viimeaikaisissa keskinäisissä kohtaamisissa, sillä edellisestä kuudesta kamppailusta viisi on päättynyt Klubin voittoihin ja kertaalleen pisteet jaettiin maalittoman tasapelin myötä. SJK ei ole onnistunut kertaakaan maalinteossa näissä kuudessa ottelussa, vaan maaliero on HJK:n eduksi peräti 16-0. SJK onnistui edellisen kerran maalinteossa HJK:ta vastaan Suomen Cupin loppuottelussa syyskuussa 2016. Veikkausliigan kohtaamisissa SJK:n edellisestä osumasta keskinäisissä kohtaamisissa on lähes kaksi vuotta.

HJK:lta pois kokoonpanosta ovat Akseli Pelvas ja Ville Jalasto. Enoch Banza on jo täysillä mukana harjoitusvahvuudesta. Roni Peiponen on täydessä kunnossa ja tarvittaessa valmennuksen käytettävissä. Varoitustilin täyttymisen vuoksi Faith Obilor on huomisessa ottelussa pelikiellossa.


HJK-SJK Telia 5G Areenalla tiistaina 29.5. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lähde: SJK:n verkkosivut, HJK:n verkkosivut