Yleisöä 1293

4-4-2
vko.19 // 7.5.2018

IFK Mariehamn nousi lopussa tasapeliin (FC Honka-IFK Mariehamn 1-1)

FC Honka ja IFK Mariehamn pelasivat Espoossa 1-1 -tasatuloksen. Jonas Levänen teki Hongan maalin ja IFK Mariehamnin Simon Silverholt tasoitti kamppailun hetki ennen täyttä aikaa.

Kotijoukkueen avausmaali oli lähellä jo ensiminuuteilla. Puolentoista minuutin pelin jälkeen Robert Ivanov pääsi puskemaan Borjas Martinin lähettämästä kulmapotkusta, mutta IFK-puolustus siivosi pallon maaliviivalta.

Puolen tunnin kohdalla Jonas Levänen räjäytti Tapiolan Urheilupuiston huutoon. Laitapuolustajan tarkka laukaus upposi maalin alakulmaan ohi IFK-vahti Marc Nordqvistin.

Myös vierailla oli avausjaksolla omat maalipaikkansa, mutta Tim Murray venyi Honka-maalilla muutamaan upeaan torjuntaan. Tauolle siirryttiinkin Hongan johtaessa ottelua 1-0.

Toinen jakso alkoi vieraiden komennossa. Murrayn torjunnat, sekä keltamustien uhrautuva puolustus pitivät vierailijat kuitenkin poissa maalinteosta. Puoliajan kuluessa hallinta siirtyi takaisin keltamustille, ja 2—0 maali oli kahdestikin hyvin lähellä.

Tunnin kohdalla Jatuli Laevuo jatkoi Murrayn avauksen Kasperi Liikoselle, joka löysi keskityksellään Lucas Kaufmannin. Brassin laukaus suuntautui vain hieman ohi IFK-maalin. Vain viisi minuuttia myöhemmin oli Liikosen vuoro kokeilla – tulinen laukaus kolahti maalin tolppaan.

Hongan kauden ensimmäinen kotivoitto oli jo lähellä, mutta vain viisi minuuttia ennen täyttä aikaa Simon Silverholt pääsi tasoittamaan tilanteeksi 1—1. Enempää osumia ei vierasjoukkueen muutamista loppuhetkien hyvistä tilanteista nähty.

VPS-FC Honka Elisa Stadionilla maanantaina 14.5. kello 18.30 ja IFK Mariehamn-Ilves Wiklöf Holding Arenalla sunnuntaina 13.5. kello 19.00. Otteluita voi seurata suorina lähetyksinä Ruudusta.

Lähde: FC Hongan verkkosivut