AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
FC Honka
4-4-2

11

(1-0)

Yleisöä 1293

IFK Mariehamn
4-4-2
vko.18 // 6.5.2018

Ennakko: FC Honka-IFK Mariehamn

Ennakko: FC Honka-IFK Mariehamn

Alkukauden pienen takeltelun jälkeen parantaneet FC Honka ja IFK Mariehamn kohtaavat maanantaina Tapiolan Urheilupuistossa.

Siinä missä Honka sai voittotilinsä auki edellisessä ottelussaan RoPS:aa vastaan, alkukaudesta tarponeella IFK Mariehamnilla on nyt alla kaksi perättäistä 3-2-voittoa. Päävalmentaja Peter Lundberg muistuttaa kuitenkin, että edellisillä otteluilla ei maanantaina ole enää merkitystä.

- Ei mitään tule automaattisesti. Totta kai kaksi voittoa tuo energiaa, mutta jokaiseen otteluun pitää valmistautua huolella ja se mitä meillä maanantaina on edessämme, on taas jotain ihan muuta kuin aiemmissa otteluissa, "Lundis" toteaa.

– Tulee taas uusi haaste meille. IFK Mariehamn on täynnä laadukkaita pelaajia, ja he ovat hyvin organisoitu etenkin puolustussuuntaan, Hongan päävalmentaja Vesa "Vesku" Vasara analysoi tulevaa vastustajaa vastaavasti.

Vasara kertoo, ettei tuleva vastustaja pelaa niin paljon maata pitkin palloa kuin RoPS, mikä saattaa myös johtua heidän pienemmästä kotikentästä. Se tarkoittaa sitä, että ahvenanmaalaiset pelaavat suoraviivaisempaa jalkapalloa.

– Mielenkiintoista nähdä pystymmekö kontrolloimaan peliä samalla lailla kuin RoPSia vastaan. Meidän tasapainomme oli hyvää Rovaniemellä ja niin se pitää olla huomennakin, jotta pystymme luomaan hyviä maalipaikkoja IFK Mariehamnin laadukasta puolustusta vastaan, Vasara jatkoi.

Kysyttäessä millä pelisuunnitelmalla Honka lähtee otteluun, on vastaus hyvin ytimekäs.

– Ihan normaalilla – muutama pikkujuttu katsotaan vastustajasta ja parannetaan omaa tekemistä entisestään. Eiköhän sillä tule täydet pisteet kotiin, Vesku summaa.

Espanjalainen keskikenttäpelaaja Javi Hervas on maanantaina Hongan valmennuksen käytettävissä ensimmäistä kertaa tällä Veikkausliigakaudella. Loukkaantumislistalta löytyy sen sijaan vielä Joni Korhonen, Duarte Tammilehto, Ahmed El-Amrani, sekä loppukauden sivussa oleva Masar Ömer.

IFK puolestaan pääsee Espooseen pelaajiston osalta hyvistä lähtökohdista. Pitkäaikaisloukkaantunutta Phillip Mantillaa lukuun ottamatta kaikki pelaajat ovat Lundbergin käytettävissä.


FC Honka - IFK Mariehamn Tapiolan Urheilupuistossa maanantaina 7.5. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lähde: FC Hongan verkkosivut, IFK Mariehamnin verkkosivut