Yleisöä 2675

3-5-2
vko.19 // 7.5.2018

KuPS murjoi Interin Rasmus Karjalaisen johdolla (KuPS-FC Inter 5-1)

KuPS jatkoi vahvaa virettään kaatamalla FC Interin 5-1. Rasmus Karjalainen teki hattutempun, Ats Purje yhden ja yksi KuPS:n osumista oli Interin oma maali. Joona Järvistö vastasi turkulaisten ainokaisesta.

Kovakuntoinen Kuopion Palloseura osoitti maanantaisessa kotiottelussaan parhaita puoliaan ja hankki kauden ensimmäisen kotivoittonsa komealla tavalla. Alkutahdit lyötiin 12 peliminuutilla, jolloin Ilmari Niskasen keskittämä pallo kimposi Interin verkkoon turkulaispuolustajan kautta: 1-0.

Rasmus Karjalainen viimeisteli taidokkaasti 2-0 toppari Mikko Pitkäsen syötöstä (14 min). Keskushyökkääjän pelipaikalle kotiutunut Karjalainen iski tämän kauden neljännen liigamaalinsa lisäten kotikatsomon riemua. Karjalainen pääsi mainioon vetopaikkaan 22 peliminuutin kohdalla, Inter-vahti Henrik Moisander peitti loistavasti Karjalaisen vedon ja Inter välttyi siten kolmannelta takaiskulta.

Peli eteni tämän jälkeen rauhallisessa tahdissa, kunnes Inter sai erinomaisen kavennuspaikan 39 minuutilla. Nuori KuPS-maalivahti Miika Töyräs torjui tilanteen loistavasti saaden kotiyleisön suuret suosionosoitukset osakseen. Tauolle mentiin kotijoukkueen kahden maalin johdossa.

Interin pukukopissa annettiin rajua palautetta ensimmäisen puoliajan pelitapahtumista ja joukkue tulikin sisuuntuneena toiselle puolikkaalle. Joona Järvistö onnistui kaventamaan 2-1 KuPS-puolustuksen keskeltä kulmapotkun jälkitilanteesta. Järvistön taidokas viimeistely keskeltä upposi KuPS-verkon perukoille (55 min).

Karjalainen iski pian tämän jälkeen pelikauden viidennen liigaosumansa. Laituri Ilmari Niskanen hyökkäsi eteenpäin lähettäen tarkan ristipallon Karjalaiselle, joka latasi lujaa takanurkkaan 3-1 (57 min). Pallo tuomittiin rangaistuspilkulle Interin käsivirheen johdosta (69 min) ja Karjalainen pääsi sinetöimään hienon hattutemppunsa: 4-1.

Karjalainen vaihdettiin lopussa pois kentältä (73 min) ja hyökkääjä Ats Purje pääsi loppuajaksi kentälle. Savon Sanomat Areenan kotiyleisö nousi tässä vaiheessa seisomaan osoittaakseen suurta suosiotaan hattutempun tekijälle.

Purje pääsi lopussa viimeistelemään tämän kauden ensimmäisen liigamaalinsa Ruben Gabrielin syötöstä: 5-1. Keltamusta maalijuhla oli näin valmis ja maanantai-ilta päättyi kuopiolaisten riemujuhlien merkeissä.

RoPS-KuPS Rovaniemen keskuskentällä sunnuntaina 13.5. kello 18.30 ja SJK-FC Inter OmaSp Stadionilla perjantaina 18.5. kello 20.00. Otteluita voi seurata suorina lähetyksinä Ruudusta.

Lähde: KuPS:n tiedote