AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
KuPS
4-5-1

51

(2-0)

Yleisöä 2675

FC Inter
3-5-2
vko.18 // 6.5.2018

Ennakko: KuPS-FC Inter

Ennakko: KuPS-FC Inter

KuPS saa maanantaina Interin vieraakseen Kuopioon.

KuPS etenee tämän kauden Veikkausliigassa vahvalla tahdilla. Neljästä viime pelistä joukkue on saavuttanut kolme vierasvoittoa ja yhden kotitasapelin. Pinnat se ryösti torstaina Seinäjoelta SJK:n vieraana. KuPS on liigan kuntopuntarissa tällä hetkellä kakkosena ja sarjataulukossa kolmantena. Maanantain tavoitteena on ottaa tämän liigakauden ensimmäinen kotivoitto.

- Kotivoittoa me haetaan totta kai. Kotona pitää olla vahva ja voitto olisi nyt hyvä ottaa. Vastustajat pelaavat täällä Kuopiossa puolustusvoittoisemmin ja meillä on ollut täällä vahvoja joukkueita vastassa. Inter on hieman erilainen vastustaja. Se pelaa kolmen alakerralla ja joukkueella on hyökkäysvoittoinen ja puolustusvoittoinen pelitapa. Inter on hyvä ja arvaamaton joukkue ja vaikea vastustaja. Se pyrkii pelaamaan ja valmistautuu samalla myös lauantaiseen (Suomen) cupin finaaliin, KuPS:n päävalmentaja Jani Honkavaara muistuttaa.

KuPS veti sunnuntaina valmistavat harjoitukset peliä varten. Joidenkin pelaajien pelaaminen ratkeaa vasta pelipäivän aikana.

KuPS:n kapteeni Petteri Pennanen valittiin Veikkausliigassa huhtikuun kuukauden pelaajaksi ja hänet palkitaan liigan arvokkaalla palkinnolla Inter-ottelun pelaajaesittelyjen yhteydessä.

Veikkausliigakausi, jota on pelattu noin kuukauden päivät, on tarjonnut jälleen yllätyksiä. Tämän on pannut merkillä myös Interin päävalmentaja Fabrizio Piccareta.

- Kausi on alkanut yllätyksillä ja joukkueiden voimasuhteet eivät ole ihan vielä mielestäni selvillä. On yllättäjiä ja niitä joiden kausi ei ole alkanut ihan niin hyvin kuin olisi voinut odottaa, näkee Piccareta.

Piccaretan mielestä maanantain ottelun kotijoukkue, KuPS on avauspelien jälkeen jälkeen saanut juonesta kiinni.

- Tällä hetkellä KuPS on yksi parhaista joukkueista Veikkausliigassa. Heidän itseluottamuksensa on viime otteluiden jälkeen huipussaan, tietää Piccareta.

Inter ei kuitenkaan lähde italialaisen mukaan peliin ilman mahdollisuuksia. Tappioon päättyneestä Ilves-ottelusta pitää ammentaa tähän peliin onnistuneet asiat.

- Ottelu ei tule olemaan helppo, mutta me uskomme, että jo viime ottelussamme olisimme ansainneet enemmän. Meillä on kaikki edellytykset haastaa KuPS huomenna. Voimme lähteä luottavaisin mielin otteluun, sanoo Piccareta.

Interin kokoonpanosta puuttuvat varmuudella pelikieltoaan sovittava Timo Furuholm ja pitkäaikaispotilas Niko Markkula. Muuten joukkue on terveenä, mikä antaa valmennusjohdolle mahdollisuuksia myös pelaajien kierrättämiseen.


KuPS - FC Inter Savon Sanomat Areenalla maanantaina 7.5. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lähde: KuPS:n verkkosivut, FC Interin verkkosivut