AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
Ilves
4-3-3

10

(1-0)

Yleisöä 3190

RoPS
4-3-3
vko.18 // 6.5.2018

Ennakko: Ilves-RoPS

Ennakko: Ilves-RoPS

Maanantai-iltana Ilves kohtaa kotonaan Veikkausliigan kärkijoukkue Rovaniemen Palloseuran, joka on ollut toistaiseksi kauden suurin sensaatio.

Sarjaa johtava RoPS on saalistanut 16 pistettä, vaikka eletään vasta toukokuun alkua. Joukkue voitti viisi ensimmäistä otteluaan, ja kuudennessakin piti maalinsa koskemattomana. Viime torstaina matkalle osui kuitenkin töyssy FC Honkaa vastaan. RoPS johti kotiotteluaan pitkään 1-0, mutta espoolaiset kirivät viimeisen vartin aikana rinnalle ja ohi. Loppulukemat olivat siis 1-2.

Ilves on pelannut rovaniemeläisiä yhden ottelun vähemmän. Kuudesta ottelusta on kertynyt kahdeksan pistettä, jotka oikeuttavat kuudenteen sijaan sarjataulukossa. Torstaina Ilves saalisti kauden ensimmäisen nollapelin ja vierasvoiton. FC Inter kaatui Turussa Lauri Ala-Myllymäen laukoessa komeasti ottelun ainokaisen Felipe Aspegrenin syötöstä. Maalinsa koskemattomana pitänyt Mika Hilander valittiin ottelun parhaaksi pelaajaksi.

– Viime pelissä oli hyvää etenkin puolustuspelaaminen ja sivuttain liikkuminen. Osittain voi olla tyytyväinen myös omaan boksipelaamiseen. Niitä asioita otamme mukaan RoPSia vastaan. Viime vuonna hävisimme heille rumasti Ratinassa. Olimme siinä pelissä heikkoja, joten meillä on kalavelkoja maksettavana, päävalmentaja Jarkko Wiss kertoo.

– Pelin luonne on muuttunut alkukauden muovikentistä, sillä nyt meillä on monta matsia putkeen luonnonnurmella. Peli hieman hidastuu ja tietynlaiset mahdollisuudet prässäämiseen ja riistoihin ovat paremmat. Luulen, että koko joukkueella on itseluottamus kunnossa tuleviin haasteisiin.

Ilveksen terveystilanne on otteluruuhkan rasitukseen suhteutettuna hyvä. Kuumeen vuoksi kaksi ottelua missannut Matias Ojala on tervehtynyt. Ainoastaan pitkäaikaisloukkaantuneet Baba Mensah ja Ilari Mettälä ovat varmoja poissaolijoita kokoonpanosta. Osa joukkueen nuorisokaartista hakee viikonlopun aikana pelituntumaa yhteistyöseuroissa JJK Jyväskylässä ja HJS Akatemiassa.

– Peluutus yhteistyöseuroissamme on sujunut todella hyvin. Nuoret kaverit ovat hakeneet sieltä paljon minuutteja ja meiltä hieman pienempiä minuutteja. Sitten heillä on pelituntumaa ja he ovat valmiina, kun tarvitaan. Se on meille valmentajille työlästä sumplia peli- ja harjoitusaikataulut yhteen, mutta kyllä aivoriihi on sen arvoista. Pelaajien kehitys jatkuu koko ajan, Wiss taustoittaa.

RoPS:n päävalmentaja Toni Koskela huomauttaa, ettei Ilves ole päästänyt vastustajia helpolla omalla puolustusalueellaan.

- Kaikkien tilastojen perusteellakin Ilves on joukkue, jota vastaan on erittäin vaikea saada maalipaikkoja, Koskela huomauttaa.

- He puolustavat tiiviisti ja kurinalaisesti, mutta lähtevät erittäin nopeasti ja vaarallisesti vastaan, jos saavat aikaiseksi riistoja keskikentällä. Se meidänkin täytyy huomioida, ettemme menetä palloja vaarallisimmilla alueilla.

RoPS-leirissä halutaan pikaisesti unohtaa myös edellinen ottelu FC Honkaa vastaan. Viime torstaina espoolaiset aiheuttivat Lassi Lappalaisen maalista huolimatta rovaniemeläisille kauden ensimmäisen tappion.

- Meidän täytyy päästä takaisin siihen kurinalaisuuteen, millä otimme pisteitä kauden ensimmäisestä kuudesta pelistä, Koskela asettaa Ilves-ottelun teemaksi.

Terveystilanne on Rovaniemellä tällä hetkellä hyvä. Sunnuntaina myös Juuso Hämäläinen harjoitteli täysipainoisesti joukkueen mukana. Ilveksen varmoja poissaolijoita ovat keskuspuolustaja Baba Mensah sekä Turusta Tampereelle vaihtanut Ilari Mettälä.


Ilves - RoPS Ratinan stadionilla maanantaina 7.5. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lähde: Ilveksen verkkosivut, RoPS:n verkkosivut