AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
HJK
4-3-3

12

(0-1)

Yleisöä 5238

FC Lahti
4-5-1
vko.18 // 2.5.2018

Ennakko: HJK-FC Lahti

Ennakko: HJK-FC Lahti

FC Lahti haastaa HJK:n Helsingissä torstaina.

FC Lahti pelasi viimeksi Kuopiossa KuPS:aa vastaan. Vierasjoukkue meni Henri Anierin toimesta 1-0-johtoon heti alussa KuPS-puolustuksen virheen jälkeen. Kuopiolaiset saivat sen jälkeen pelinsä rullaamaan ja etenkin Abdalla El Said järjesteli maukkaita paikkoja. Lahden vastaiskut olivat varsin ponnettomia, mutta puolustus kesti isäntien vyörytyksen.

Toisella jaksolla KuPS lisäsi vyörytystä, mutta Lahti kesti. Vastahyökkäykset puolestaan tyrehtyivät usein huonoihin syöttöihin. Lopulta Petteri Pennanen tasoitti ottelun komealla liu'ullaan. Lahden ainoat tilanteet tulivat erikoistilanteista, kun Mikko Hauhia pääsi ampumaan ja Artjom Vjatkin puskemaan. Lisämaaleja ei kuitenkaan nähty ja näin ollen Lahti nappasi pisteen kotimatkalleen.

KuPS-ottelussa Fareed Sadat ja avauksessa ollut Oskari Kekkonen nappasivat kauden ensimmäiset minuuttinsa. Igor Jovanović joutui Kuopiossa jättämään ottelun kesken loukkaantumisen vuoksi, mutta on pelikuntoinen. Sivussa ovat Loorents Hertsi, Stênio, Xhevdet Gela, Pavel Osipov, Nuutti Laaksonen ja maalivahdit Santeri Pakkanen ja Joona Tiainen.

Torstaina kotijoukkueena toimiva HJK on sarjassa toisena yhden ottelun Lahtea enemmän pelanneena. Edellisellä kierroksella Klubi oli pitkään vaikeuksissa Vaasassa VPS:n vieraana. Molemmilla joukkueilla oli paikkansa ensimmäisellä vartilla, mutta peli siirtyi kyttäysasetelmiin. HJK:n maalivahti Markus Uusitalo sähläsi hetkeä myöhemmin pallon suoraan Sebastian Strandvallille, joka lopulta syöttökuvion jälkeen viimeisteli VPS-johdon.

HJK tasoitti ottelun toisen jakson alussa varsin onnekkaasti. Eetu Vertainen laittoi kulmapotkun suoraan VPS:n maalin takakulmaan ja ottelu oli tasan. Heti perään Klubin Klaussilla oli paikka, mutta VPS taisteli. Voitto maalin helsinkiläiset iskivät reilun tunnin jälkeen hieman kevyesti tuomitusta rangaistuspotkusta, jonka brasilialainen Klauss upotti maaliin. VPS ei lopulta saanut kummoistakaan kiriä, vaan HJK oli jopa lähempänä lisätä johtoaan. Lisäosumia ei kuitenkaan nähty ja HJK nappasi kolme pistettä.

Otteluruuhkan takia molemmat joukkueet ovat joutuneet kierrättämään rinkiään laajasti. FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnaksen mukaan FC Lahti on valmiina kaatamaan HJK:n. Luotsi kertoo, että Klubia vastaan ei tarvitse erikseen sytyttää pelaajia.

- Vappusimat ja tippaleivät on nyt syöty ja olemme valmiita. Pidimme yhden lepopäivän. Härkäviikot on mennyt ihan kohtuullisen hyvin. Tietysti väsyneille pelaajille tulee kolhuja ja vammoja herkemmin, mutta saamme täyden penkin Helsinkiin. Kaikki ringissä olevat pelaajat ovat syystä mukana. HJK sytyttää aina, joten joukkuetta ei tarvitse erikseen motivoida, vaikka väsymystä olisikin. Me olemme valmiita, Korkeakunnas lupasi.

Sunnuntaina tulleen vierasvoiton ottanut HJK:n joukkue lähtee kotipeliin innolla.

– Onnistuimme olemaan Inter-matsia aggressivisempia ja päättäväisempiä Vaasassa boksissa pelaamisessa. Tämä asenne täytyy säilyttää ja mielellään terävöittää vielä lisää. Lahti puolustaa erittäin kontrolloidusti. Tasapaino täytyy kuitenkin säilyttää, sillä Lahti iskee vaarallisesti vastaiskuista. Meidän täytyy olla huolellisia, ettei pallonmenetyksiä tule vaarallisilla alueilla, ennakoi helsinkiläisten päävalmentaja Mika Lehkosuo.

HJK:n kokoonpanosta ovat pois Juha Pirinen, Riku Riski ja Enoch Banza loukkaantumisten vuoksi. Mohtagh Yaghoubi palaa kokoonpanoon pelikiellon jälkeen.


HJK-FC Lahti Telia 5G Areenalla torstaina 3.5. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.