AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
FC Inter
3-4-3

01

(0-1)

Yleisöä 1325

Ilves
4-5-1
vko.18 // 2.5.2018

Ennakko: FC Inter-Ilves

Ennakko: FC Inter-Ilves

Ilves pelaa torstaina Turussa FC Interiä vastaan kello 18.30 alkaen. Molemmilla joukkueilla on viiden ottelun jälkeen kasassa viisi pistetä.

Ilves ja Inter kohtasivat edellisen kerran vain reilu kuukausi sitten. Suomen Cupin puolivälieräottelussa turkulaiset saalistivat kotikentällään 2-0-voiton Benjamin Källmanin maaleilla. Viime kauden kolmesta liigakohtaamisesta turkulaiset voittivat ensimmäisen maalein 2-0. Kaksi viimeisintä päättyivät pistejakoon lukemin 1-1 ja 2-2. Huomionarvoista on, että Inter-kapteeni Timo Furuholm teki maalin jokaisessa ottelussa. Ilves-puolustuksella tulee tälläkin kertaa olemaan kädet täynnä töitä, jotta "Furkka" pysyisi aisoissa.

FC Interiä käskyttää viime vuoden elokuussa päävalmentajaksi noussut italialainen Fabrizio Piccareta. Maalin suulla Henrik Moisander on tunnettu reaktiotorjunnoista ja taitavasta jalalla pelaamisesta. Puolustuksessa häärii Ilvestä viime kaudella edustanut Teemu Penninkangas. Kokeneet Ari Nyman ja Mika Mäkitalo rytmittävät peliä keskikentän keskustassa. Laitalinkki Mika Ojala on valittu kolmesti Veikkausliigan parhaaksi keskikenttäpelaajaksi. Kuten Ilves on saanut omakohtaisesti kokea, Timo Furuholm ja teinisensaatio Benjamin Källman on yksi kotimaan kenttien vaarallisimpia hyökkäyskaksikoita.

Tällä kaudella sinimustat ovat pelanneet Ilveksen tapaan viisi ottelua keräten viisi pistettä. Viime lauantaina joukkue nousi tiukkojen vaiheiden jälkeen 2-2-tasapeliin FC Hongan vieraana. Espoolaiset johtivat peliä lähes tunnin verran, mutta Mika Ojalan illan toinen osuma toi turkulaiset tasoihin 87. minuutilla.

Ilveksellä on yksi lepopäivä Interiä vähemmän. Viime sunnuntaina Ratinan Stadionilla tupsukorvat hakivat voittoa SJK:sta. Tehohyökkääjä Marius Noubissi puski Tuomas Rannankarin hienosta keskityksestä kotijoukkueen varhaiseen johtoon, mutta vieraililjoiden onnistui tasoittaa peli heti toisen jakson alkajaisiksi. 1-1-lukemat jäivät lopulta voimaan molempien kannalta oikeutettuna tuloksena.

– Aloitimme viime pelin hyvin. Olimme avausjakson hyvin hereillä, mutta toisaalta kakkosjakson alku oli huono. Sitä olemme palautteessa käyneet läpi, että miten tärkeät jaksojen aloitukset määrittävät peliä. Vaikka väsyttäisi, niin verryttelyt pitää tehdä tauolla uudelleen ja hakea uusi keskittyminen. Pelaajien pitää auttaa toisiaan, sitä kautta nuori porukkamme oppii pärjäämään, Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss kuvaili.

Pitkäaikaisloukkaantuneiden lisäksi varma poissaolija torstailta on nuhakuumeesta kärsivä Matias Ojala. Myös Eero Hyökyvirta on saanut pientä kolhua, joten hänen pelaamisensa on vielä epävarmaa. Tiiviin otteluohjelman myötä peliminuuttien jakaminen usealle pelaajalle korostuu.

– Pelejä on tiuhaan tahtiin, joten tehokkaalla palauttelulla on oma merkityksensä. Balanssia levon ja rasituksen välillä koko ajan jumpataan. Tänään vedimme terävän tunnin treenin ja kävimme taktista puolta läpi kentällä, Wiss kertoi.

Inter on ottanut kauden toistaiseksi ainoan voittonsa kauden toisesta ottelustaan PS Kemin vieraana. Joukkueen pääkäskyttäjä Piccareta haluaa päästä voiton makuun myös kotikentällä.

- Emme ole voittaneet vielä kotikentällä tällä kaudella. Se on meidän ehdoton tavoitteemme huomenna. Olen varma, että myös pelaajat haluavat tuon kotivoiton plakkariin, Piccareta sanoi.

- Ilves on aina vaikea ja kova vastus kohdata. Heillä on joukkueessa hyvä sekoitus kokemusta ja nuoruutta höystettynä hyvällä valmentajalla. Tämän lisäksi he haluavat varmasti revanssin Suomen Cupissa kärsimälle tappiolle.

Interin pelaajisto huomiseen otteluun lähdettäessä on vanhalla mallilla. Varmuudella kokoonpanosta on sivussa vain pitkäaikaispotilas Niko Markkula. Pitkään sivussa ollut Daniel Kamy on harjoitellut normaalisti joukkueen mukana, mutta kaipaa vielä lisää ottelutuntumaa ja harjoitusta täyteen kuntoon pääsemiseksi.


FC Inter – Ilves Veritas Stadionilla torstaina 3.5. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lähde: Ilveksen verkkosivut, FC Interin verkkosivut