AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
SJK
4-4-2

13

(1-1)

Yleisöä 2009

KuPS
4-3-3
vko.18 // 3.5.2018

KuPS nousi voittoon Seinäjoella (SJK-KuPS 1-3)

KuPS nousi voittoon Seinäjoella (SJK-KuPS 1-3)

Rasmus Karjalaisen kaksi maalia nostivat KuPS:n tappioasemasta 3-1-voittoon torstaina SJK:n vieraana.

Vahid Hambo vei SJK:n johtoon, mutta Karjalainen tasoitti vielä avausjaksolla ja iski voittomaalin kuopiolaisille reilun tunnin pelin jälkeen. Viimeisen niitin iski KuPS:lle vielä loppuhetkillä Urho Nissilä.

Molemmilla joukkueilla oli muutamia hyviä maalipaikkoja jo ensimmäisten minuuttien aikana. SJK loi ensimmäisen paikkansa kolmannella minuutilla. Jordan Mustoe ja Anders Bååth pelasivat hyvin yhteen vasemmassa laidassa, ja Maximo Toloselle avautui hyvä vetopaikka, mutta laukaus epäonnistui. KuPS:n ensimmäinen paikka tuli pari minuuttia myöhemmin. Urho Nissilä pääsi laukomaan noin 20 metristä, mutta Jesse Öst venyi pallon eteen. Paluupallo tuli Ilmari Niskaselle, jonka keskityksen Joel Mero siivosi kulmapotkuksi.

Rasmus Karjalainen pääsi laukomaan vartin kohdalla SJK:n pallonmenetyksen jälkeen. Jesse Öst torjui eteensä, ja Petteri Pennanen ehti kakkospalloon ensimmäisenä, mutta Ville Tikkanen ehti hätiin ja blokkasi vedon liu'ullaan.

SJK siirtyi ottelussa johtoon 18. minuutilla. Jesse Östin maalipotku tuli keskialueelle, jossa Anders Bååth voitti pallon Jordan Mustoelle. Mustoe lähti juoksuun keskiviivalta, eikä Urho Nissilä pysynyt perässä. Mustoe keskitti juoksunsa päätteeksi upeasti Vahid Hambolle, joka puski kauden ensimmäisen liigamaalinsa.

KuPS pääsi ottelussa useaan kertaan turhan helposti vastahyökkäyksiin SJK:n heikkojen syöttöjen ja pallonmenetysten jälkeen. 25. minuutilla KuPS pääsi vastahyökkäykseen SJK:n kulmapotkun jälkeen. Abdalla El Said pääsi palloon, ja ainoana puolustajana hänen edessään oli Jordan Mustoe. Luis Murillo ehti mukaan hyökkäykseen, ja hän saikin pallon, mutta ajautui hieman pieneen kulmaan, ja Mustoe hoiti tilanteen tyylikkäästi.

Kuopiolaisten tasoitus tuli puolen tunnin pelin kohdalla. Petteri Pennanen pääsi laukomaan, mutta hänen vetonsa otti muutaman kimmokkeen ja pallo tuli Rasmus Karjalaiselle. Karjalainen laukoi, pallo otti jälleen pienen kimmokkeen, ja painui tolpan kautta maaliin.

SJK loi hyvän maalipaikan heti toisen puoliajan alussa. Mehmet Hetemaj pelasi pallon Maximo Toloselle, joka jatkoi hyvään paikkaan Anders Bååth. Vahid Hambo odotteli syöttöä kenties vielä paremmassa paikassa, mutta Bååth haki omaa ratkaisua. Kohti etuyläkulmaa lähtenyt hurja laukaus meni kuitenkin niukasti yli maalin.

Vierasjoukkueen johtomaali oli lähellä seuraavalla minuutilla. SJK lahjoitti Ilmari Niskaselle loistavan maalipaikan, mutta Jesse Öst torjui erinomaisesti. Seuraavaksi pallo tuli Urho Nissilälle, mutta hänen laukauksena blokkasi Ville Tikkanen. KuPS oli erittäin lähellä johtomaalia myös 59. minuutilla. Karjalainen pääsi puskemaan aivan lähietäisyydeltä, mutta Öst esitti jälleen komean torjunnan.

Kun läheltä ei mennyt, niin Karjalainen kokeili hieman kauempaa. Boksin rajalta lähtenyt laukaus painui maaliin, ja KuPS siirtyi ottelussa johtoon.

SJK ei saanut kirivaihdetta kunnolla päälle, ja maalipaikkojen luominen oli vaikeaa. Daniel O'Brien tuli kentälle 79. minuutilla, ja teki samalla debyyttinsä Veikkausliigassa. O'Brien esiintyi ensimmäisen liigavarttinsa aikana hyvin, ja lisää minuutteja on varmasti luvassa.

Ottelun viimeiset minuutit olivat SJK:n kannalta murheelliset. Johannes Laaksonen syötti hyvin boksiin Mehmet Hetemaj'lle, joka ei kuitenkaan päässyt laukomaan, vaan pallo karkasi hieman. KuPS:n maalivahti Miika Töyräs pääsi palloon, Mehmet Hetemaj'n kurotus oli myöhässä, ja seurauksena oli toinen keltainen kortti ja ulosajo. Lisää kylmää vettä tuli niskaan lisäajan neljännellä minuutilla, kun Jesse Östin vastaantulo epäonnistui, ja Urho Nissilä pääsi palloon väliin ja teki loppunumeroiksi 1–3.


FC Lahti - SJK Lahden Kisapuistossa maanantaina 7.5. kello 18.30 ja KuPS - FC Inter Savon Sanomat Areenalla maanantaina 7.5. kello 18.30. Otteluita voi seurata suorina lähetyksinä Ruudusta.

Lähde: SJK:n verkkosivut