Yleisöä 341

4-4-2
vko.17 // 29.4.2018

IFK Mariehamnille kauden avausvoitto (PS Kemi-IFK Mariehamn 2-3)

IFK Mariehamn otti kauden 2018 ensimmäisen voittonsa Veikkausliigassa sunnuntaina kaatamalla PS Kemin maalein 3-2 (1-1).

PS Kemin puolustus repesi ensimmäisen kerran jo 4. minuutilla, kun Kristian Kojola sai tökättyä pallon miesjoukon keskeltä maalia kohti ja pallo vieri niukasti yli maalilinjan, eikä Oskari Forsman pystynyt kauhomaan sitä enää viivan paremmalle puolelle. PS Kemin tasoitus syntyi 19 minuuttia myöhemmin. PS Kemin parhaan pelaajan Keaton Isakssonin antamasta vapaapotkusta pallo tuli Aliyu Abubakarin ulottuville ja nigerialainen vetäisi pelivälineen voimalla vierasmaaliin maalivahti Marc Nordqvistin käsien kautta. Komea osuma oli Abubakarin ensimmäinen Veikkausliigassa.

Vain kolme minuuttia myöhemmin PS Kemillä oli loistava tilaisuus siirtyä johtoon, mutta Juho Mäkelän pusku vapaasta paikasta jäi voimattomaksi ja IFK-vahti ehti pallon eteen. Erinomaisen keskityksen tilanteeseen tarjoili Kevin Tano.

IFK Mariehamn hallitsi hienokseltaan avausjaksoa, kotijoukkueen pelaamisen ollessa turhan hidasta, arkaa ja ennalta-arvattavaa. Saarelaisilla ei ollut suuriakaan vaikeuksia peittää kemiläisten syöttösuuntia ja omaa hyökkäyspeliään syöttötyöskentelyssä tarkemmat vieraat vyöryttivät PS Kemin päätyyn nopeasti molempien laitojen kautta. Vierailla oli kaksi muutakin oivaa tekopaikkaa, mutta Amos Ekhalien laukauksen PS Kemin puolustus onnistui peittämään ja Aleksei Kangaskolkan pusku kulmatilanteessa suuntautui yli maalin.

Toiselle jaksolle PS Kemi tuli pirteästi. Heti jakson alkajaisiksi Guevara laukoi tulisesti, mutta pallo meni niukasti ohi. 50. peliminuutilla puolestaan Isakssonin kuti meni metrin verran ohi.

Isakssonin paikan jälkeen IFK Mariehamn sai kehiteltyä kolme tekopaikkaa sisältäneen mylläkän PS Kemin maalille. Ensin Simon Silverholt laukoi lujaa, mutta Forsman torjui ja heti perään Kosta Manev sai torjuttua jalallaan Kangaskolkan maalausyrityksen. Pian Silverholt pääsi laukomaan uudestaan, mutta veto suuntautui maalin ohi.

60. minuutilla Hakeem Araballa oli mainio paikka tuplata kauden maalisaldonsa kahteen, mutta brittikolossi ei aivan ehtinyt liukumaan maalinedustalla palloa sisään. Viisi minuuttia myöhemmin harvalukuinen, vain 341 silmäparia käsittänyt yleisö sai todistaa Isakssonin kauden toista osumaa. Mies eteni määrätietoisesti maalia kohti ja veto muutti suuntaa Ivan Tatamirovicista yllättäen IFK-veskarin täydellisesti.

Voiton jo häämöttäessä PS Kemin ote kirposi pahemman kerran. 73. minuutilla vaarattoman näköisestä tilanteesta kehittyi maalipaikka, jonka Robin Sid käytti tehokkaasti hyväkseen, kun mies päästettiin laukomaan vapaasti pallon etukulmasta PS Kemin maaliin. Totaalinen romahdus tuli kaksi minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua, kun Ivan Tatomirovic laukoi ottelun ratkaisumaalin Sidin esityöstä.

VPS-PS Kemi Elisa Stadionilla torstaina 3.5. kello 18.30 ja IFK Mariehamn-TPS Wiklöf Holding Arenalla torstaina 3.5. kello 19.00. Otteluita voi seurata suorina lähetyksinä Ruudusta.