AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
PS Kemi
4-4-2

23

(1-1)

Yleisöä 341

IFK Mariehamn
4-4-2
vko.17 // 28.4.2018

Ennakko: PS Kemi-IFK Mariehamn

Ennakko: PS Kemi-IFK Mariehamn

PS Kemi kohtaa sunnuntaina 29.4. kauden toisessa ja samalla viimeisessä Rovaniemellä pelattavassa kotievakkopelissä IFK Mariehamnin, jonka kausi on lähtenyt käyntiin yskähdellen.

IFK Mariehamnin voittotili on vielä avaamatta ja saarelaiset ovat onnistuneet neljästä pelaamastaan ottelusta nappaamaan vain yhden pisteen, joka tuli 2-2 -kotitasapelillä VPS:aa vastaan.

PS Kemi on puolestaan saalistanut kolmesta pelistään yhden voiton ja on kolmella pisteellä sarjataulukossa kymmenentenä. Sarja on käynnistynyt aavistuksen heikommin kuin kahdella edellisellä liigakaudella, jolloin joukkueella oli koossa neljä pistettä kolmen kierroksen jälkeen.

– Tulossa on tärkeä peli, niin meille kuin Maarianhaminallekin. Heilläkään ei ole mennyt hyvin. Meillä on alla kaksi heikompaa peliä, joten nyt olisi tärkeää saada jälleen voittotili auki. Jo yhdellä voitolla noustaan tasaisessa sarjassa hyviin asemiin, arvioi PS Kemin valmentaja Jari Åhman asetelmia.

Åhman tosin muistuttaa, että sarja on vasta alussa, eikä joukkueiden voimasuhteista ole vielä nähty kaikkea.

– Uskoisin, että kun kymmenen peliä on pelattu, sarjataulukko näyttää erilaiselta. Sitten voidaan jo paremmin arvioida mitkä joukkueet muodostavat kärjen, keskikastin ja häntäpään. Ei meidän tilanteemme vielä hirveästi huolestuta.

IFK matkaa yöjunalla kohti Rovaniemeä kauden avausottelun tapaan. Tuolloin tuloksena oli tappio RoPS:lle ja samoin PS Kemi on hävinnyt molemmat Rovaniemellä pelaamansa ottelut, joten tilastoihin tulee nyt väkisinkin muutos.

PS Kemin pelaajatilanne on hyvä, loukkaantuneiden listalla ovat ainoastaan Jorginho ja Aleksi Isomäki. Molemmat kärkimiehet Hakeem Araba ja Juho Mäkelä ovat käytettävissä. Kumman Åhman heittää avaukseen, sitä hän ei vielä paljasta.

– Se voi olla kumpi vain. Aika näyttää, Åhman naurahtaa salaperäisesti.

PS Kemi pääsee otteluun hieman tuoreemmilla jaloilla, sillä edellisestä pelistä on täysi viikko. Grönvittiä sen sijaan rasittaa keskiviikon KuPS-ottelu ja heiltä on sivussa Gabriel Petrovicin lisäksi reisivammaa poteva keskikenttämies Philip Spardal Mantilla. Muilta osin koko joukkue on päävalmentaja Peter Lundbergin käytettävissä.


PS Kemi - IFK Mariehamn Rovaniemen Keskuskentällä sunnuntaina 29.4. kello 18.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lähde: PS Kemin verkkosivut, IFK Mariehamnin verkkosivut