SJK
4-5-1
vko.17 // 29.4.2018

Ilves ja SJK terävinä puoliaikojen alussa (Ilves-SJK 1-1)

Ilves ja SJK tasasivat pisteet Tampereen Ratinassa lukemin 1-1 (1-0). Ilves sai otteluun huippualun, sillä Marius Noubissi maalasi jo pelin neljännellä minuutilla. SJK:n Reuben Ayarna puolestaan tasoitti puntit, kun toista puoliaikaa oli ehtinyt vanheta saman verran.

SJK pelasi tänään seurahistoriansa toista kertaa Ratinan Stadionilla. Vierailijat saivat heti kylmää vettä niskaan. Ilves aloitti ottelun hurjalla tempolla ja piti käytännössä koko ensimmäisen vartin ajan pelin painopistettä hyökkäysalueellaan.

Ottelu ehti vanheta vain pari minuuttia, kun Issa Thiawille siunaantui avopaikka. Eero Tammisen antama kierteinen kulmapotku putosi vitosen alueen sisään, jossa Thiaw odotti ylhäisessä yksinäisyydessään. Senegalilainen kuitenkin puski ohi pelivälineestä.

Kotijoukkueen ei tarvinnut kauaksi aikaa jäädä nuolemaan näppejään, sillä avausmaali syntyi jo seuraavasta tilanteesta. Vasen laitapakki Tuomas Rannankari nousi hienosti laitaa pitkin ja keskitti kulmalipun tuntumasta pallon maalille. Takatolpalle unohtunut Marius Noubissi ei saanut voimakkainta kosketusta palloon, mutta pusku oli riittävän tarkka maalivahti Jesse Östin ohittamiseen.

Kerholla kesti pitkään saada avauspelinsä kuntoon. Keltapaitaiset puolustajat pitivät huolen, että peliä käydään heidän etupuolellaan. Kuvaavaa on, että SJK sai ensimmäisen laukauksen aikaiseksi vasta 36. minuutilla. Vahid Hambon kaukoveto oli lähempänä mennä sivurajasta yli, kuin maalia kohden.

Avausjakson loppua kohden puntit tasoittuivat. Joukkueiden kapteenit ottivat mittaa toisistaan; Mehmet Hetemaj väläytteli hyvää potkutekniikkaansa, mutta Mika Hilander koppasi pallon etukulmasta.

Päävalmentaja Tommi Kautonen sai heräteltyä puoliajalla joukkojaan, sillä SJK tuli uudella energialla pukukopista kentälle painostaen kotijoukkueen ahtaalle. Jaksojen alut olivat siis identtiset keskenään, mutta roolit kääntyivät päälaelleen.

Pelikellossa oli 48 minuuttia, kun Reuben Ayarna rankaisi vanhaa seuraansa. Mustapaidat purjehtivat keskialueelta yhden kosketuksen syöttökombinaatioilla Ilveksen rangaistusalueelle. Ayarnaa ei saatu ajoissa kuriin, ja hänen onnistui heikommalla oikealla jalallaankin sijoittamaan pallon verkon perukoille. Tilanne tasoittui 1-1:een.

Kumpikaan osapuoli ei jäänyt jarruttelemaan, vaan johto-osumaa haettiin aktiivisesti päädystä päätyyn. Yksi parhaista paikoista aukesi vaihdosta sisään tulleelle Lauri Ala-Myllymäelle vapaapotkun jälkitilanteesta. Ala-Myllymäki tälläsi voimiensa kyllyydestä vastapalloon rangaistualueen rajalta, mutta veto suuntautui Östin syliin.

Ottelun loppua kohden keskityspallot yleistyivät lyhytsyöttöpelin kustannuksella. Seinäjokiset viljelivät korkeita palloja Ilveksen boksiin, mutta ulottuvat topparit Jani Tanska ja Diogo Tomas hallitsivat ilmatilaa.

Viime pelissä VPS:n vieraana Ilveksen Eero Hyökyvirta ja Niklas Jokelainen tulivat vaihdosta sisään ja loihtivat yhteispelillään hienon maalin ottelun loppuhetkillä. Sama meinasi toistua nyt Kerhoa vastaan, mutta tällä kertaa maalivahti sai torjuttua Jokelaisen hyvän vedon Hyökyvirran syötöstä.

Molemmilla joukkueilla oli omat hetkensä loistaa, mutta lisäosumia ei enää nähty. 1-1 -tulos ja tasapelipiste tuskin jää pahasti hiertämään kumpaakaan osapuolta.

FC Inter-Ilves Veritas Stadionilla torstaina 3.5. kello 18.30 ja SJK-KuPS OmaSp Stadionilla torstaina 3.5. kello 18.30. Otteluita voi seurata suorina lähetyksinä Ruudusta.