FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
KuPS
4-3-3

11

(0-1)

Yleisöä 2478

FC Lahti
3-5-2
vko.17 // 28.4.2018

Ennakko: KuPS-FC Lahti

Ennakko: KuPS-FC Lahti

Sarjakolmoseksi nousseen Kuopion Palloseuran Veikkausliigakausi jatkuu jälleen sunnuntaina Savon Sanomat Areenalla. Sarjanelosena oleva FC Lahti saapuu vastustajaksi kuudennen sarjakierroksen kotiotteluun.

KuPS-joukkue on hankkinut Helsingistä ja Maarianhaminasta kaksi komeaa vierasvoittoa hyvien peliesitystensä ansiosta. Joukkueessa vallitsee erittäin vahva yhteishenki ja väkevää menoa halutaan jatkaa jälleen sunnuntaina oman kotiyleisön edessä.

FC Lahti on aina ollut erittäin luja vastus ja kova peli on jälleen kerran tulossa.

- Lahti puolustaa aina hyvin ja pelaa suoraviivaista eteenpäinmenevää jalkapalloa. Pelit ovat aina tiukkoja. Joukkueessa on hyvä vakaa pelaajamateriaali, nousevat laitapuolustajat ja Lahti pelaa liikkuvaa hyökkäävää jalkapalloa.

- He myös tilkitsevät oman päänsä hyvin ja yrittävät ottaa meidän pelilliset vahvuudet pois jollakin tavalla, KuPS-valmentaja Jani Honkavaara arvelee.

Lahti saa KuPS-otteluun mukaan pelikieltonsa kärsineen Henri Anierin. Sivussa ovat yhä maalivahdit Joona Tiainen ja Santeri Pakkanen, laitapelaaja Nuutti Laaksonen ja kärki Stênio. Lisäksi RoPS-ottelussa loukkaantuneet Loorents Hertsi ja Pavel Osipov jäävät Lahteen. Timi Voutilainen ei myöskään ole valmennusjohdon käytettävissä tänä viikonloppuna, sillä hän on lainalla PK Keski-Uusimaassa. Fareed Sadat ja Xhevdet Gela palaavat loukkaantumisen jäljiltä kokoonpanoon.

FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas odottaa revanssia Lapin reissusta, jolla FC Lahti kärsi kauden avaustappionsa. Hän myönsi, että peli-ilme ja peli Rovaniemellä oli toisella jaksolla hyvää, mutta Lahti ei päässyt testaamaan kunnolla RoPS:n maalivahtia.

Korkeakunnaksen mukaan mustapaidat ovat valmistautuneet KuPS:n kohtaamiseen hyvin.

- Saamme Kuopioon hyvän miehistön jalkeille, vaikka ruuhkassa putoaakin pelaajia. Toisaalta samalla tuvilta tulee myös apuja. Haluamme revanssin Lapin reissusta. Toisella jaksolla paransimme siellä peliä, mutta meidän pitää olla vielä terävämpiä. Rovaniemellä pelissä oli myös paljon hyvää.

- KuPS ei halua olla kotonaan yhtä passiivinen kuin RoPS ja he ovat suoraviivaistaneet peliään alkukaudesta. Olemme kuitenkin valmistautuneet myös alkukauden KuPS:aan, Korkeakunnas paljastaa.


KuPS - FC Lahti Savon Sanomat Areenalla sunnuntaina 29.4. kello 17.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lähde: KuPS:n verkkosivut, FC Lahden verkkosivut