AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
VPS
5-4-1

12

(1-0)

Yleisöä 1712

HJK
4-3-3
vko.17 // 29.4.2018

HJK nousi tappioasemasta voittoon (VPS-HJK 1-2)

HJK nousi tappioasemasta voittoon (VPS-HJK 1-2)

HJK haki sunnuntaina täyden pistepotin Vaasasta, kaataen VPS:n maalein 2-1 (0-1).

Ottelu alkoi HJK:n hallinnassa, mutta VPS onnistui puolustamaan hyvin. Klubi sai ensimmäisen kaukolaukauksen 12 minuutin pelin jälkeen, mutta sekin jäi kovin heppoiseksi. Pelin edetessä VPS onnistui pääsemään vaarallisiin vastaiskuihin.

Pelin 18. minuutilla Sebastian Strandvall ja Douglas Caé malttoivat HJK-puolustuksen sekoilun jälkeen pelata pallon rauhallisesti ensiksi mainitulle, joka latasi Vepsun 1-0 -johtoon.

Viisi minuuttia myöhemmin Strandvall oli läpiajossa ja yritti hassuttaa HJK-vahti Markus Uusitaloa siinä kuitenkaan onnistumatta.

HJK sai jakson lopulla vielä muutaman vaarallisen paikan, muttei onnistunut punnertamaan niistä palloa verkkoon. Jakson erikoisin tilanne tuli, kun Elhadji Ciss pamautti HJK:n brassikärki Klaussia jaloille keltaisen kortin arvoisesti. Jälkipuinti kesti nelisen minuuttia ja joukkueet saivat aikaiseksi melkoisen kuhinan kentälle. Nokkapokan ja sanaharkan jälkeen Filip Valencic ampui vapaapotkun paristakympistä hienoisesti yli maalin.

Toisella jaksolla HJK rymisteli vahvasti heti alkuun ja Valencicilla oli paikka jo aivan ensimmäisillä minuuteilla. Volotinen liimasi pallon kuitenkin käsiinsä.

Kun yhdeksän minuuttia oli täynnä toista jaksoa, HJK:n nuori Eetu Vertainen onnistui lataamaan kulmapotkun suoraan maaliin. Volotinen jäi pelaajasuman taakse pahemman kerran ollen voimaton.

Vain kymmenen minuuttia tästä ja tuomari vihelsi HJK:lle rankkarin. Pilkulta Klauss ei erehtynyt, vaan vei Klubin ensi kertaa ottelussa johtoon. Helsinkiläiset eivät enää johdostaan luopuneet, joten kolme pistettä matkasi Klubin mukaan.

HJK kiri voitolla RoPS:n johtoa kiinni ja Klubin ero sarjakärkeen on nyt kolme pistettä. VPS:lla on koossa viidestä pelistä viisi pistettä.


VPS-PS Kemi Elisa Stadionilla torstaina 3.5. kello 18.30 ja HJK-FC Lahti Telia 5G Areenalla torstaina 3.5. kello 18.30. Otteluita voi seurata suorina lähetyksinä Ruudusta.