AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
VPS
5-4-1

12

(1-0)

Yleisöä 1712

HJK
4-3-3
vko.17 // 28.4.2018

Ennakko: VPS-HJK

Ennakko: VPS-HJK

Vaasan Palloseura kohtaa sunnuntaina Helsingin Jalkapalloklubin kauden neljännessä kotiottelussaan. Ottelu vihelletään käyntiin Elisa Stadionilla kello 17:00.

Päävalmentaja Petri Vuorisen mukaan edellisen pelin toisesta puoliajasta riittää petrattavaa runsaasti. Ilves-pelin toinen jakso ei pääluotsin silmää miellyttänyt lainkaan.

- Isoin asia nyt on se, että meidän pitää alkaa pelaamaan niin kuin meidän pitää pelata ja niin kuin me haluamme pelata. Se on ehdottomasti ykkösasia, Vuorinen painotti.

HJK ei ole aloittanut kauttaan aivan maagisesti, vaikka se onkin sarjassa kakkosena. Viime peleissään se on jäänyt Turussa 0-0 -tasapeliin ja sitä ennen kokenut kotitappion KuPSille.

- HJK on vähän erilainen kuin viime kaudella, mutta se liittyy enemmänkin pelaajatyyppeihin. Viime kaudella heillä oli muun muassa Atomu Tanaka ja Alfredo Morelos, jotka ovat hyvin erilaisia pelaajia kuin esimerkiksi nyt seuraan tullut brassikärki Klauss.

- Edelleen HJK pyrkii pallonhallintaan ja hitaisiin hyökkäyksiin, joiden avulla he pystyvät liikuttelemaan vastustajaa ja löytämään keinot murtautua, mutta pelaajat ovat nyt hieman erilaisia osaltaan kuin viime kaudella.

Tulosten takaa pitää muutenkin nähdä pelilliset seikat. Pistemenetyksistä huolimatta HJK on ollut viime peleissäkin hyvä.

- Interiä vastaan he (HJK) taisivat voittaa laukaukset maalia kohti 11-0, mikä kertoo siitä, että kyllä HJK sitä peliä on hallinnut. Inter on toki suoriutunut hyvin pitämällä HJK:ta vastaan nollan ja se kertoo toki jostain. HJK ei ole ehkä tehnyt nyt niin paljoa maaleja kuin aiempina vuosina.

Vepsun kohdalla terveystilanne on sama kuin viime pelissä. Enempää kolhuja ei ole tullut ja pitkäaikaisloukkaantuneiden - Joonas Vahtera, Steven Morrissey ja Aatu Kujanpää - lisäksi poissaoloja ei todennäköisesti ole.

- Kaikki, jotka olivat käytettävissä viime pelissä, ovat käytettävissä nytkin. Sen suhteen ei ole muutoksia, Vuorinen kommentoi.

HJK:n vieraskiertue jatkuu sunnuntaina, kun joukkue matkaa Vaasaan. Klubin tavoitteena on palata voittojen tielle.

Klubin edellinen ottelu päättyi pistejakoon, kun FC Inter ja HJK jäivät keskiviikkona maalittomaan tasapeliin. Klubi hallitsi kamppailua varsin selkeästi, mutta ne aivan todelliset huippupaikat olivat harvassa. HJK piti palloa 69 prosenttia peliajasta ja laukoi 19 kertaa, mutta turkulaisten maali säilyi noiduttuna. Interin kolmesta laukauksesta yksikään ei suuntautunut kohti HJK:n maalia, mikä kertoo helsinkiläisten vahvasta puolustustyöskentelystä.

Maalinteko on tuottanut HJK:lle lieviä haasteita viimeisissä otteluissa. Klubi viimeisteli Suomen Cupissa kahdeksassa ottelussa 27 osumaa ja Veikkausliigan kauden avauksessakin Ilveksen verkko heilui kolmesti. Neljässä viimeisessä ottelussa osumia on kuitenkin syntynyt vain kolme, kun Riku Riski, João Klauss sekä Filip Valenčič ovat osuneet kertaalleen.

Klubin puolustus on sen sijaan toiminut mallikkaasti alkukaudella. Vaikka puolustuslinja on elänyt paljon, niin helsinkiläiset ovat pystyneet pitämään vastustajan pääosin pois parhailta maalintekopaikoilta. Vastustajat ovat saaneet viidessä ottelussa yhteensä vain kahdeksan laukausta kohti HJK:n maalia.

Veikkausliigan alkukauden pelitahti on todella kiivas. Ottelu Vepsua vastaan on Klubin viides 16 päivän sisään. Helsinkiläisten kokoonpano onkin elänyt paljon ensimmäisten kierrosten aikana. Sebastian Dahlström on kellottanut alkukauden isoimmat minuutit, kun 21-vuotias peluri on pelannut 406 minuuttia. Peräti 20 HJK:n pelaajaa on esiintynyt viheriöllä vähintään 90 minuutin verran.

HJK ja VPS kohtasivat viime kaudella kolmesti. Klubi vei kauden avauksen nimiinsä lukemin 5-0, mutta VPS tasasi tilit aiheuttamalla HJK:lle kauden ensimmäisen tappion toukokuussa. Keskinäisten herruus tuli kuitenkin Klubille, kun helsinkiläiset hakivat syyskuussa täyden pistepotin Vaasasta. HJK isännöi Vepsua myös kuluvan vuoden Cupin puolivälierässä. Klubin painostuksesta huolimatta ottelu oli tasan vielä puoliajalla, mutta vahvan päätöksen myötä HJK nappasi voitoin numeroin 4-1. Klubista maalinteossa onnistuivat Daniel O'Shaughnessy, Mosa, João Klauss sekä Evans Mensah.

HJK:n kokoonpanosta puuttuvat Juha Pirinen ja Riku Riski, jotka keskittyvät kuntoutumiseen loukkaantumisten jälkeen. Mosa on varoitustilin täyttymisen vuoksi pelikiellossa. Muu joukkue on hyvässä kunnossa ja valmiina otteluun.


VPS - HJK Elisa Stadionilla sunnuntaina 29.4. kello 17.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.