FC Inter
3-5-2
vko.17 // 28.4.2018

FC Hongalta lipui avausvoitto käsistä (FC Honka-FC Inter 2-2)

FC Honka oli lähellä kauden 2018 ensimmäistä voittoaan Veikkausliigassa, mutta FC Inter tuli lopussa tasoihin ja peli päättyi lukemiin 2-2.

Mika Ojala vei vieraat johtoon 18. peliminuutilla, mutta FC Honka kuittasi pelin tasoihin kolmea minuuttia myöhemmin. Nemanja Obradovic iski 31. minuutilla FC Hongan johtoon ja se johto piti aina 87. minuutille saakka. Sitten Ojala sivalsi illan toisella osumallaan pelin tasoihin.

FC Honka ja FC Inter tasasivat pisteet värikkäiden vaiheiden jälkeen lukemin 2–2. Honka on pelannut nyt neljä ottelua keräten niissä kolme pistettä. FC Interillä sen sijaan on viiden pelin jälkeen kasassa viisi pistettä.

FC Inter hallitsi ottelun alkua. Joukkue loi vaarallisia paikkoja, eikä Honka päässyt peliin mukaan. Inter iskikin ottelun avausosuman, kun peliä oli pelattu 18 minuuttia: laidasta tullut nappikeskitys löysi Mika Ojalan pään eikä mies erehtynyt vaan pukkasi pallon ohi Honka-vahti Tim Murrayn.

Tämä ei lannistanut kotijoukkuetta, vaikka alku oli ollut tahmea. Espanjalaishyökkääjä Martin Borjas iski nimittäin valehtelematta alkukauden komeimman osuman: Borjas tälläsi pallon 40 metristä "zlatanmaisella" pyssyllä verkon perukoille.

Tästä keltamustat saivatkin paljon energiaa ja pelin kulku muuttui. Vain kymmenen minuuttia myöhemmin Nemanja Obradovic ampui pallon maaliin ja tauolle mentiin hienossa kotijoukkueen 2–1 johdossa.

Toinen puoliaika kotijoukkueen. Honka pelasi fiksusti ja piti palloa sekä loi muutamia hyviä paikkojakin. Etenkin vaihdosta kentälle tullut Kasperi Liikonen toi paljon juoksuvoimaa oikealle laidalle. Tästä huolimatta vierailijat iskivät puoliajan ainoan osuman 87 minuutin kohdalla. Maalin iski illan toisellaan Inter-sankari Mika Ojala.

Näin pisteet jaettiin Tapiolassa maalein 2-2.

RoPS - FC Honka Rovaniemen Keskuskentällä torstaina 3.5. kello 18.30 ja FC Inter – Ilves Veritas Stadionilla torstaina 3.5. kello 18.30. Otteluita voi seurata suorina lähetyksinä Ruudusta.

Lähde: FC Hongan verkkosivut