4-5-1
vko.16 // 22.4.2018

RoPS vei Lapin herruuden näytöstyyliin (RoPS-PS Kemi 3-0)

RoPS kaatoi sunnuntaina PS Kemin selvin lukemin ja jatkaa puhtaalla pelillä Veikkausliigassa.

Rovaniemen Palloseura jatkaa Veikkausliigassa puhtaalla pelillä. Sunnuntaina RoPS kaatoi PS Kemin Lapin derbyssä selvin lukemin 3-0 (2-0) ja otti kauden neljännen voiton.

RoPS:n kauden aloitus - neljä voittoa neljästä ensimmäisestä ottelusta ilman yhtään päästettyä maalia - sivuaa jo seuraennätystä.

Vuoteen 1979 saakka ulottuvat seuran omat tilastot löytävät kaudelta 1990 vastaavat neljä peräkkäistä voittoa neljästä ensimmäisestä ottelusta. Silloin RoPS:n maaliero neljän pelin jälkeen oli 6-0. Nyt taulukossa seisoo komeat 7-0.

Sunnuntaina PS Kemi oli RoPS:n edessä aseeton. Jos muutamaa erikoistilannetta ei lasketa, Kemi ei saanut toimitettua palloa RoPS:n rangaistusalueelle. Käytännössä Kemin ainoa rakennettu maalipaikka osui 34. minuutille.

Matala keskitys vasemmalta laidalta oli livetä Juho Mäkelän jaloista RoPS-maaliin, mutta Antonio Reguero on sarjan yksi parhaista reaktiotorjujista. Pallo päätyi espanjalaiskassarin syliin.

RoPS aloitti maalitehtailun jo 20. minuutilla. Jälleen vahvaa peliä pelannut Wato Kuaté pelasi oikealle Lassi Lappalaiselle, joka haki keskelle ja laukoi alakulmaan ohi Mikko Vilmusen.

Viimeiset epäilykset ottelun voittajasta hälvenivät 38. minuutilla. Filip Ivanovski puski kulmapotkun jälkitilanteesta tilanteen kahteen nollaan.

Ottelun lopun RoPS pelasi maltillisesti. Vastustajan kannalta turhauttavan pitkien syöttöketjujen lisäksi isännät vielä kaunistelivat loppunumeroiksi 3-0. Ylivoimahyökkäyksen päätteeksi Lappalaisen syöttö vapautti Agnaldo Moraes Juniorin yksin Vilmusta vastaan.

RoPS - FC Lahti Rovaniemen Keskuskentällä keskiviikkona 25.4. kello 18.30 ja PS Kemi - IFK Mariehamn Rovaniemen Keskuskentällä sunnuntaina 29.4. kello 18. Otteluita voi seurata suorina lähetyksinä Ruudusta.