AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
IFK Mariehamn
4-4-2

22

(1-1)

Yleisöä 1102

VPS
4-4-2
vko.16 // 21.4.2018

Ennakko: IFK Mariehamn-VPS

Ennakko: IFK Mariehamn-VPS

IFK Mariehamn isännöi sunnuntaina VPS:aa.

Molemmat ottelunsa hävinnyt IFK Mariehamn hakee kauden avauspisteitään sunnuntain kotiottelussaan Vaasan Palloseuran kustannuksella.

IFK Mariehamnin kausi on alkanut siis mollivoittoisesti. Ahvenanmaalaiset hävisivät avauskierroksella RoPS:lle 0-2 ja perään tuli 0-1 -kotitappio HJK:lle.

VPS voitti ensin Interin 2-0, mutta hävisi perään RoPS:lle 0-1.

- Tiedän, että VPS:lla on vahva joukkue ja uskon, että pelistä tulee hyvä. Meidän pitää pystyä hyökkäämään, IFK Mariehamnin puolustaja Aapo Mäenpää toteaa seuran verkkosivujen haastattelussa.

VPS:n valmentajista Ricardo Duarte toteaa omalla joukkueella olleen varsin hyvän valmistautumisviikon.

- Pelaajat ovat varmasti valmiita huomiseen otteluun. Kaikki tietävät, että Maarianhaminassa on vaikea kenttä ja edessä on vaikea peli. Kyseisen luonnonnurmen tasokin on hieman hämärän peitossa, Duarte toteaa VPS:n verkkosivuilla.

- Olemme kuitenkin valmiita pelaamaan kaikissa olosuhteissa. Tunnistamme pelin tärkeyden ja haluamme palata takaisin voittojen tielle, Duarte huomauttaa.

VPS:lla on edessä tiukka rupeama pelien suhteen. Sunnuntain pelin jälkeen "Raita" pelaa keskiviikkona kotona Ilvestä vastaan ja sen jälkeen taas sunnuntaina kotona HJK:ta vastaan.

- Kun meillä on tällainen ohjelma, niin harjoittelukuormitusta pitää miettiä eri tavalla. Olemme muokanneet rytmiä jo nyt. Unirytmi on tärkeä asia säilyttää ja se ei ole tällaisen ohjelman kanssa helppoa. Ravinnolla ja nesteytyksellä on iso merkitys niin ikään. Pelaajat noudattavat luonnollisesti saamiaan ohjeistuksia näiden suhteen, Duarte pohtii.

- Toki pitää myös harjoitella. Huolimatta tiukasta tahdista me pystymme harjoittelemaan ja valmistelemaan pelaajiamme. Harjoittelua voi suunnitella ja toteuttaa niin eri tavalla. Pelaajia ei kuitenkaan voi valjastaa peliin pelkkiä videoita katsomalla. Meillä on tietysti myös viime vuotta laajempi ryhmä ja mahdollisuus rotaatioon. Luotamme jokaiseen jätkään, joka tässä joukkueessa on mukana, Duarte sanoo.

VPS:n kokoonpanosta ovat varmuudella sivussa pitkäaikaispotilaat Joonas Vahtera ja Steven Morrissey. Heidän lisäkseen varmuudella Ahvenanmaan reissusta on poissa myös Aatu Laatikainen.

- Hän ei lähtenyt joukkueen mukaan saatuaan pienen vamman. Kyse ei ole vakavasta vammasta, mutta koimme kuitenkin, ettemme halua ottaa riskiä hänen suhteen. Sen takia hän jäi tällä kertaa kotiin, Duarte sanoi.


IFK Mariehamn - VPS sunnuntaina 22.4. kello 16.00 Wiklöf Holding Arenalla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lähde: IFK Mariehamnin verkkosivut, VPS:n verkkosivut