Yleisöä 1587

4-5-1
vko.16 // 21.4.2018

FC Lahti kaatoi Ilveksen (FC Lahti-Ilves 2-0)

FC Lahti pelasi lähes 50 minuuttia yhden pelaajan alivoimalla, kun Henri Anier katseli punaista korttia 43. minuutin kohdalla. Silti Ilves kaatui 2-0, kun Anier oli ennen punaista korttiaan ehtinyt tehdä maalin ja Santeri Hostikka tuplasi lahtelaisten johdon toisella puoliajalla.

Varovaisen alun jälkeen lahtelaisten päättäväinen hyökkäys palkittiin. Lahti huudatti kotiyleisöä ottelun 25. peliminuutilla, kun kärkimies Henri Anier tuikkasi isännät läheltä 1-0 -johtoon. Kapteeninnauhaa kantava Mikko Hauhia teki osumaan loistavan esityön tarjoilemalla pallon laidalta tarkasti maalin eteen.

Ilves oli muutamaa hetkeä aiemmin lähellä onnistua toisessa päässä. Lauri Ala-Myllymäki pelasi Eero Tammisen loistavaan tekopaikkaan, mutta Aleksandr Vasjutin oli paluupelissään vakuuttava. Tammisen läpiajo kilpistyi venäläisvahdin oikea-aikaiseen vastaantuloon.

FC Lahti joutui yhden miehen vajaalle ensimmäisen puoliajan lopussa, kun Henri Anierille nostettiin illan toinen keltainen kortti.

Tauon jälkeen FC Lahti puolusti uhrautuvasti, minkä lisäksi ylös nostettu Santeri Hostikka onnistui loistavasti tehtävässään. Hostikka onnistui pelaamisellaan pitämään palloa Ilveksen kenttäpuoliskolla, mikä vähensi painetta lahtelaisten puolustuspäässä. 20-vuotias Hostikka kruunasi ottelunsa komealla maalilla, joka sinetöi kotijoukkueen voiton.

FC Lahti sai 73. minuutilla vapaapotkun reilusta 20 metristä ja Hostikka asettui pallon taakse. Kierteinen kanuuna painui muurin yli tarkasti yläkulmaan. Hostikan kauden ensimmäinen täysosuma oli kierroksen hienoin maali.

Ilves sai ottelun lopussa vielä kaksi paikkaa, joista ei kuitenkaan tullut vieraiden kaipaamaa kavennusta. Vieraiden Gomo Ondukun kaukaa laukoma pallo oli painumassa aivan Lahden maalin yläkulmaan, mutta Vasjutin venytti itsensä akrobaattisesti pallon tielle. Seuranneesta kulmapotkusta pallo sujahti hieman ohi.

RoPS - FC Lahti Rovaniemen Keskuskentällä keskiviikkona 25.4. kello 18.30 ja VPS - Ilves Elisa Stadionilla keskiviikkona 25.4. kello 18.30. Otteluita voi seurata suorina lähetyksinä Ruudusta.

Lähde: FC Lahden verkkosivut