AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
HJK
4-3-3

12

(1-1)

Yleisöä 5073

KuPS
4-3-3
vko.16 // 21.4.2018

KuPS haki pisteet Helsingistä (HJK-KuPS 1-2)

KuPS haki pisteet Helsingistä (HJK-KuPS 1-2)

KuPS otti lauantaina kauden avausvoittonsa.

KuPS kukisti HJK:n vieraskentällä lauantaina lukemin 2-1 (1-1) ja otti samalla kauden avausvoittonsa.

Jo kolmannen pelin viikon sisään pelanneen HJK:n kokoonpanossa oli jälleen runsaasti muutosta edellisestä ottelusta. Maalissa aloitti Maksim Rudakov, jolle minuutit olivat uran ensimmäiset Veikkausliigassa. Paluun kentille teki myös tervehtynyt kapteeni Rafinha, joka nähtiin niin ikään ensimmäistä kertaa tällä Veikkausliigakaudella tositoimissa.

Vierasjoukkue KuPS aloitti ottelun kovalla paineella ja ensimmäiset pari minuuttia peli pyörikin isäntien päässä.

Kauan eivät kuitenkaan kuopiolaiset ehtineet hallita ennen kuin Klubi iski. Käynnissä oli vasta viides peliminuutti, kun Filip Valenčič sai pallon täysin vapaaseen tilaan rangaistusalueen rajalla. Slovenialainen lähetti kauniin sijoituksen vasempaan yläkulmaan jättäen KuPS-vahti Otso Virtasen vaille mahdollisuutta. Osuma oli Valenčičille jo kauden kolmas.

Nopean avausosuman jälkeen peli seesteytyi. Seuraava paikka aukesi reilun 20 minuutin pelin jälkeen vierasjoukkueelle, kun Petteri Pennanen pääsi kokeilemaan lähietäisyydeltä. Laukaus painui kuitenkin reilusti HJK:n maalin yli.

Vierasjoukkue onnistui luomaan lyhyessä ajassa useammankin vaarallisen tekopaikan, mutta viimeistelyssä ruuti oli HJK:n onneksi kosteaa. 36. minuutilla vieraat kuitenkin onnistuivat tasoituksessa, kun Saku Savolainen pääsi jatkamaan laidalta tulleen erinomaisen vapaapotkun ohi Rudakovin.

Vauhdikkaalla ensimmäisellä jaksolla ei nähty paikoista huolimatta lisäosumia. Klubi joutui käyttämään ensimmäisen vaihdon juuri ennen taukovihellystä, kun Juha Pirinen otettiin sivuun ja Daniel O'Shaughnessy tuli kentälle.

KuPS onnistui vyöryttämään useita hyökkäyksiä heti toisen jakson alkuun, mutta aivan paraatipaikoille vieraat eivät päässeet.

Hiljalleen Klubi sai jälleen paremmin otetta pelistä. KuPS:n tiivis puolustuspeli onnistui kuitenkin purkamaan paineen kerta toisensa jälkeen kentän viimeiseltä kolmannekselta.

78. peliminuutilla Klubi sai tekopaikan, kun Mosaa rikottiin vapaapotkun arvoisesti rangaistusalueen läheisyydessä. Vaparista lähtenyt keskitys löysi Anthony Annanin pään, mutta ghanalaisen pusku suuntautui kuitenkin maalin yli.

Heti seuraavasta hyökkäyksestä KuPS:n johtomaali oli todella lähellä, mutta Abdallan kierteinen veto pamahti ylärimaan. Seuraavaa paikkaa KuPS ei enää tuhlannut. Nopea vastaisku johti erinomaiseen keskitykseen, jonka paikalle liukunut Ilmari Niskanen ohjasi Klubin maaliin taidolla.

Klubille avautui heti takaiskun jälkeen erinomainen paikka tasoitukseen, mutta Riku Riskin lähietäisyydeltä lähtenyt laukaus kilpistyi Virtaseen. Heti tämän jälkeen Riski otettiin vaihtoon ja kentälle saapui Amr Gamal.

Klubi onnistui luomaan valtaisaa painetta vielä lopussa vieraiden maalille, mutta lisäosumaa ei kuitenkaan nähty. Ottelun lopussa koettiin vielä dramaattinen tilanne, kun Annan ja KuPS-puolustaja Henri Toivomäki kolauttivat päänsä yhteen. Molemmat marssivat kuitenkin omin jaloin sivuun kentältä.

Tappio oli HJK:lle kauden ensimmäinen. HJK ja RoPS ovat molemmat yhdeksässä pisteessä sarjan kärjessä. Rovaniemeläisillä on kuitenkin ottelu vähemmän pelattuna.


FC Inter - HJK Veritas Stadionilla keskiviikkona 25.4. kello 18.30. IFK Mariehamn - KuPS Wiklöf Holding Arenalla keskiviikkona 25.4. kello 19. Otteluita voi seurata suorina lähetyksinä Ruudusta.