AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
HJK
4-3-3

12

(1-1)

Yleisöä 5073

KuPS
4-3-3
vko.16 // 20.4.2018

Ennakko: HJK-KuPS

Ennakko: HJK-KuPS

HJK on voittanut kauden kaikki kolme sarjapeliään.

Viime kauden kulta- ja hopeamitalistit kohtaavat lauantaina Helsingissä, kun HJK saa vieraakseen KuPS:n.

HJK jatkoi voittojen tiellä keskiviikkona, kun joukkue haki täyden pistepotin Seinäjoelta lukemin 1-0. Ottelun voittomaalista vastasi avauspuoliajalla osunut João Klauss. Klubi on esiintynyt SJK:ta vastaan erittäin vahvasti keskinäisissä kohtaamisissa, sillä HJK:n maali on pysynyt seinäjokelaisia vastaan puhtaana peräti 586 minuuttia putkeen.

Puolustaminen on sujunut Klubilta mainiosti muutenkin. Ilveksen Tuure Siira onnistui maalinteossa kymmenen minuutin pelin jälkeen, mutta tämän jälkeen HJK:n maali on pysynyt puhtaana. Klubi on vastaavasti maalannut viidesti, kun Klauss sekä Filip Valenčič ovat osuneet kahdesti ja Riku Riski kertaalleen.

HJK on aloittanut kauden tuloksellisesti poikkeuksellisen hyvin, sillä Klubi on usein kärsinyt pistemenetyksiä ensimmäisten kierrosten aikana. Kuluva kausi on HJK:n ensimmäinen sitten kauden 1993, kun joukkue on raapinut kolmesta ensimmäisestä ottelustaan täydet pisteet. Peräti 11 kaudella tuloksena on ollut seitsemän pistettä eli kaksi voittoa ja tasapeli, mutta kolmea ensimmäistä otteluaan Veikkausliigassa Klubi ei ollut voittanut tällä vuosituhannella.

KuPS:n kauden alku ei sen sijaan tuloksellisesti oli ollut paras mahdollinen. Joukkueen tunnelmat olivat keskiviikkoiltana maassa dramaattisen tappion jälkeen. Katseet on jo siirretty nopeasti seuraavaan peliin ja pelaamista lähdetään edelleen parantamaan pala kerrallaan.

- Me on jo käännetty RoPS-pelin pettymys positiiviseksi. Meidän pitää vielä parantaa pieniä asioita niin, että se riittää voittamiseen. Vielä se ei riittänyt, mutta oikeaan suuntaan ollaan menossa. Puolustuspelaamista meidän oli tarkoitus parantaa ja se onnistui hyvin, ei vaan vielä kantanut loppuun saakka. Prässi onnistui ja hyviä pallonriistoja saatiin useita. Väsyneillä jaloilla hyvä suoritus, päävalmentaja Jani Honkavaara totesi.

Vahvaa ennakkosuosikkia lähdetään haastamaan suurella sisulla.

- Yksittäinen tilanne ja peli kerrallaan mennään eteenpäin. Pelissä meidän pitää tehdä pieniä asioita paremmin ja ratkaisut pitää tehdä paremmin kuin aikaisemmin ja katsotaan, riittääkö se HJK:n tasoista vastustajaa vastaan. Meillä on ollut hyviä pelejä HJK:ta vastaan.

Klubin terveystilanne on edelleen erinomainen – kaikki pelaajat ovat valmennuksen käytettävissä. HJK on kovan otteluruuhkan keskellä keskittynyt Seinäjoen matkan jälkeen palauttaviin harjoituksiin sekä valmistautunut seuraavaan otteluun. Tuoreitakin jalkoja löytyy kentälle, sillä laaja pelaajarinki mahdollistaa pelaajien kierrätyksen.


HJK - KuPS Telia 5G Areenalla lauantaina 21.4. kello 16.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.