AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
FC Inter
3-5-2

12

(0-2)

Yleisöä 5525

TPS
4-3-3
vko.16 // 20.4.2018

Ennakko: FC Inter-TPS

Ennakko: FC Inter-TPS

FC Inter ja TPS kohtaavat lauantaina Turun paikallisottelussa ensimmäistä kertaa Veikkausliigassa sitten vuoden 2014.

FC Inter ja TPS pelaavat lauantaina ensimmäistä kertaa Turun herruudesta Veikkausliigassa sitten vuoden 2014.

Kumpikin joukkueista on pelannut ennen lauantain derbyä kaksi ottelua tämän kauden Veikkausliigassa. Inter on voittanut omista pelaamistaan otteluista toisen (PS Kemi) ja hävinnyt kauden avauspelin VPS:lle. Vierasjoukkueen statuksella pelaavalle TPS:lle kauden alku on ollut vaikea. Takkiin on tullut molemmissa pelatuissa otteluissa.

Interin päävalmentaja Fabrizio Piccareta on nyt ensimmäistä kertaa mukana taistelussa Turun herruudesta. Hän myöntää, että näissä peleissä on extralatausta mukana, eikä pelaajien motivoinnin kanssa ole vaikeuksia.

- Näihin otteluihin on helppo valmistautua. Pelaajani ovat motivoituneet hyvin ollakseen parhaimmillaan huomenna. Haluamme olla parhaimmillamme seuran, kannattajiemme, perheiden ja meidän itsemme takia, sanoo Piccareta.

Paikallisvastustajat tuntevat varmasti toisensa. Joukkueet jakavat saman pukukoppikäytävän ja harjoittelevat samalla kentällä. Tämän myöntää myös Piccareta.

- Tunnemme heidät hyvin. Heidän joukkue on luotu kunnioittamani valmentajan toimesta pelaajilla, jotka sopivat hyvin heidän tapaansa pelata, muotoilee Piccareta.

TPS pääsi perjantaina ensi kertaa nurmelle harjoittelemaan tänä keväänä.

- Hyvältä näytti, kun päästiin nurmelle treenaamaan ensi kertaa tänä vuonna, hyvä että edes kerran ennen derbya, TPS:n päävalmentaja Mika Laurikainen naurahti.

- Hiukan jännitystä on omalla hyvällä tavalla ilmassa.

Interin pelaajatilanne huomiseen otteluun lähdettäessä on hyvä. Loukkaantuneiden kirjoilla on enää vain Niko Markkula.

- Nämä ovat otteluita, joissa kaikki haluavat olla mukana. Meillä on pelaajien suhteen nyt hyvä tilanne ja olen varma, että pelaajat jotka ovat mukana kokonpanossa antavat parhaimpansa kentällä, toteaa Inter-luotsi.

- Mitään isoja muutoksia emme lähde tekemään kokoonpanoon, sanoo puolestaan Laurikainen.


FC Inter-TPS Veritas Stadionilla lauantaina 21.4. kello 16. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.