FC Honka
4-4-2
vko.16 // 21.4.2018

Matti Klinga SJK:n sankari (SJK-FC Honka 2-0)

Matti Klinga nousi SJK:n sankariksi, kun FC Honka nujertui Seinäjoella 2-0. Klinga viimeisteli joukkueensa molemmat osumat.

SJK oli vaikeuksissa ottelun alussa ja Honka hallitsi ottelun kulkua. Hongan ensimmäinen maalipaikka tuli vartin kohdalla, kun Jonas Levänen pääsi käyttämään hyvä kaukolaukaustaan. Jesse Öst torjui tilanteen kulmapotkuksi.

Öst koki kovia reilun 20 minuutin kohdalla, kun hän sai Youness Rahimilta iskun päähänsä. Öst pystyi kuitenkin jatkamaan ottelua. Honka sen sijaan joutui käyttämään ensimmäisen vaihtonsa jo ensimmäisellä puoliajalla, kun Masar Ömer joutui jättämään kentän loukkaantumisen takia. Tilalle tuli Kasperi Liikonen.

SJK alkoi parinkymmenen minuutin kohdalla päästä paremmin peliin mukaan, ja Honka oli helisemässä. SJK pystyi pelaamaan erinomaisesti keskisektorin kautta. Mehmet Hetemaj löysi Emile Paul Tendengin hyvästä paikasta, ja Tendeng jatkoi pallon linjan taakse Matti Klingalle. Klinga viimeisteli pallon varmasti maaliin.

2-0-maalikin oli lähellä kolme kertaa ensimmäisen puoliajan loppuminuuteilla. Klinga pääsi vähän samantyyliseen paikkaan kuin ensimmäisessä maalissa, mutta tällä kerralla Timothy Murray tuli hyvin vastaan ja pystyi torjumaan laukauksen.

Seuraava paikka lähti liikkeelle Richard Dormanin riistosta. Dorman syötti Aristote Mbomalle, joka harhautteli vaikeasta paikasta tiensä boksiin asti. Eteneminen pysähtyi taklaukseen boksissa ja pallo vietiin pilkulle. Mehmet Hetemaj on viime vuosina tehnyt SJK:lle isoja maaleja pilkuista, mutta tällä kerralla pallo lensi katsomoon ja Hongan maali varjeltui. Hetkeä myöhemmin Aristote Mboma pääsi laukomaan boksissa, mutta viimeistely kolahti ylärimaan.

Ottelun 57. minuutilla Johannes Laaksonen, Aristote Mboma ja Mehmet Hetemaj voittivat pallon SJK:lle keskialueen taistelussa. Mboma sai pallon ja pääsi etenemään, ja syötti Emile Paul Tendengille. Tendeng ajautui vähän vaikeaan paikkaan ja syötti hyökkäykseen mukaan nousseelle Matti Klingalle. Klingan laukaus oli tarkka ja hallittu, 2-0. Ottelu oli Klingalle ensimmäinen kahden maalin ottelu Veikkausliigassa.

Klingalle tuli hetkeä myöhemmin mahdollisuus jopa hattutemppuun, mutta askelmerkit eivät ihan osuneet kohdilleen Emile Paul Tendengin kanssa. SJK:n pallollinen pelaaminen oli Honkaa vastaan seinäjokelaisten kauden parasta ainakin liigajoukkueita vastaan pelattujen pelien osalta.

Honka ei pystynyt luomaan kovin montaa kavennuspaikkaa. Borjas Martin ja Tommi Saarinen pääsivät puskemaan hyvistä paikoista, mutta tuloksetta.

Ilves - SJK Ratinan stadionilla sunnuntaina 29.4. kello 17 ja FC Honka - FC Inter Tapiolan urheilupuistossa lauantaina 28.4. kello 17. Otteluita voi seurata suorina lähetyksinä Ruudusta.