AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
SJK
4-5-1

20

(1-0)

Yleisöä 1960

FC Honka
4-4-2
vko.16 // 20.4.2018

Ennakko: SJK-FC Honka

Ennakko: SJK-FC Honka

SJK saa Hongan vieraakseen toistamiseen reilun kolmen viikon sisään.

SJK ja Honka mittelevät Seinäjoella toistamiseen reilun kolmen viikon sisään. Maaliskuun lopulla Honka haki Pohjanmaalta pisteet Suomen Cupin puolivälierässä 2-1-tuloksella.

SJK kaatoi viime sunnuntaina TPS:n vierasottelussa 2–0, mutta hävisi toisessa ottelussa keskiviikkona HJK:lle 0–1-luvuin. Lauantaina SJK:lle tarjoutuu kuitenkin tilaisuus kääntää härkäviikko reilusti plussan puolelle ottamalla täydet pisteet FC Hongalta. Helppoa se ei ole sekään, siitä Honka antoi muistutuksen jo Suomen Cupin puolivälierässä. Mutta keskiviikon esityksellä se on enemmän kuin mahdollista.

- Kolmen ottelun viikko päättyy nyt lauantaina ja takana on erittäin kova taistelu sarjan tämän hetken kovinta joukkuetta vastaan. Ja tottakai meidän tavoitteena on, että löydämme saman taisteluilmeen tai ehkä jopa pykälän kovemman itsestämme lauantaina. Me haluamme siitä matsista ehdottomasti pisteitä ottaa, sanoo SJK:n päävalmentaja Tommi Kautonen.

- Tässä on taas kahden päivän palautuminen pelien välissä ja se yritetään tehdä mahdollisimman laadukkaasti, että ollaan tässä tilanteessa mahdollisimman tuoreena taas Honkaa vastaan. Niin mentaalisesti kuin fyysisesti. Toki me pyrimme löytämään pieniä parannuksia myös taktisesti, mutta isoja juttuja emme tässä välissä pysty tekemään, Kautonen jatkaa.

Kautonen itse joutuu seuraamaan ottelun katsomosta, kärsiessään normaalia yhden ottelun toimitsijakieltoa, jonka sai erotuomarin määrättyä hänet ulos SJK - HJK -ottelun aikana.

Honka pyrkii ammentamaan uskoa taannoisesta cupin voitosta ja tähtäimessä on tasapeliputken katkaiseminen.

– Yritetään pitää mielessä ne opit mitä saimme Cupin puolivälieräottelusta. Tavoitteena on kaivaa uudestaan voitto sieltä. Helppo mesta se ei ole pelata ja voittaminen vaatii todella hyvää onnistumista meiltä, keskikentän luottomies Joel Perovuo kommentoi.

Päävalmentaja Vesa Vasara on kommenteissaan ytimekkäämpi. Kysyttäessä päävalmentajalta, millaista peliä hän odottaa lauantaina, vastaus on kuin kopio Kimi Räikkösestä.

– Haasteellista.

SJK:n kapteenistoon kuuluva laitapuolustaja Jarkko Hurme kävi alaraajavamman vuoksi operaatiossa torstaina ja hän on sivussa muutamia viikkoja. Hurmetta on paikannut oikean laitapakin paikalla Suomen maajoukkueestakin tuttu Dani Hatakka. Lisäksi samalle pelipaikalle on kuntoutunut Richie Dorman. Viime ottelussa loukkaantumisen vuoksi pois puoliajalla tulleen kapteeni Mihkel Aksalun kohdalla päätös pelaamisesta lauantaina tehdään lähempänä ottelua. Aksalun korvasi keskiviikkona maalinsuulla Jesse Öst, joka esitti muutaman paraatitorjunnan ja hän on tarvittaessa valmis maaliin myös lauantaina. Yllä mainittujen lisäksi sivussa ovat pitkäaikaisloukkaantuneet Billy Ions ja Obed Malolo.

Honka pääsee lähtemään otteluun lähes parhaalla mahdollisella kokoonpanollaan. Ottelun väliin joutuvat jättämään ainoastaan Duarte Tammilehto, Joni Korhonen sekä Javi Hervas. Suomen Cupin lohkovaiheen avausottelussa KTP:tä vastaan loukkaantunut Lucas Kaufmann on jälleen pelikunnossa ja valmennuksen käytettävissä lauantaina.


SJK - FC Honka OmaSP Stadionilla lauantaina 21.4. kello 16.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.