AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
FC Honka
4-4-2

00

(0-0)

Yleisöä 2100

FC Lahti
4-4-2
vko.15 // 14.4.2018

Ennakko: FC Honka-FC Lahti

Ennakko: FC Honka-FC Lahti

Veikkausliigajalkapallo palaa Espooseen kolmen vuoden tauon jälkeen sunnuntaina, kun FC Honka isännöi FC Lahtea Tapiolan urheilupuistossa.

Honka teki paluun Veikkausliigaan viime viikon sunnuntaina Kuopiossa KuPS:n vieraana. Youness Rahimi jatkoi kovaa virettään viemällä espoolaiset hankkimastaan rangaistuspotkusta 0—1 johtoon jo yhdeksännellä peliminuutilla. Saku Savolainen onnistui kuitenkin tasoittamaan lukemiksi 1—1 vielä ensimmäisen jakson aikana. Molemmilla joukkueilla oli ottelussa omat paikkansa napata voitto, mutta lopulta Savon Sanomat Areenalla päädyttiin tasatulokseen.

Kuopiossa kentällä nähtiin niin tuttuja, kuin monelle uusiakin kasvoja. Honka-kasvatti Antti Mäkijärvi teki paluun keltamustaan paitaan yli kolmen muualla vietetyn vuoden jälkeen. Mäkijärvi loikin heti kentälle tultuaan muutaman tilanteen tunnetun vaarallisilla erikoistilanneosaamisellaan. Sunnuntaina laitapelaajalla on edessä paluu oman kotiyleisön eteen.

Toinen ehdottomasti mielenkiintoinen ottelussa nähty pelaaja oli kauden alla monivuotisen sopimuksen tehnyt Juho Ojanen, joka pääsi kentälle ottelun loppuminuuteilla. Ojasesta tuli samalla ensimmäinen vuonna 2002 syntynyt Veikkausliigapelaaja.

Sunnuntain vierasjoukkue FC Lahti kohtasi avausottelussaan kotikentällään Kisapuistossa Turun Palloseuran. Pitkään ottelussa näytti siltä, että kotijoukkue ottaa suurimaalisen voiton. Artjom Dmitrijev, Igor Jovanovic ja Henri Anier veivät Lahden jo kolmen maalin karkumatkalle. Aivan ottelun loppuminuuteilla TPS pääsi kuitenkin vielä maalin päähän. Sen enempää osumia turkulaiset eivät kuitenkaan onnistuneet iskemään, joten pisteet jäivät Lahteen luvuin 3-2.

Joukkueet kohtasivat toisensa Espoossa tammikuun lopussa harjoitusottelussa. Lahti vei ottelun nimiinsä 4-1. Tuolloin Fareed Sadat iski kaksi ja Teemu Jäntti ja Eemeli Virta maalit mieheen. Hongan ainokaisen viimeisteli aina vaarallinen Masar Ömer. Kyseisessä ottelussa Lahdella oli maalissa testissä Davor Taleski, joka sai lopulta sopimuksen Honkaan.

Historian saatossa joukkueet ovat kohdanneet toisensa virallisissa otteluissa 27 kertaa. Honka on lievästi edellä, sillä espoolaiset ovat voittaneet 13 Lahden seitsemää ottelua vastaan. Ottelujen maaliero on reilusti Hongalle. Keltamustat ovat osuneet 50 kertaa Lahden maalimäärän ollessa 38.

FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas lähtee kääntämään kyseistä tilastoa. Lahtelaisluotsi kuitenkin tietää, että tehtävä ei ole helppo. Hän myöntää, että edellinen ottelu oli erittäin sekava. Korkeakunnas ei usko, että nurmelle siirtyminen tuottaa ongelmia joukkueelle.

- Saamme ensimmäisen kosketuksen nurmeen alkuveryttelyssä. En usko, että Honka on kerennyt nurmella juurikaan harjoitella, joten sillä ei ole merkitystä. Toivottavasti alusta olisi kuitenkin tasainen. Hongalla on selkeä pelitapa, joten tiedämme, mitä kohtaamme. Suomessa usein suitsutetaan pallonhallintaa, vaikka se ei johtaisi mihinkään. Meille jäi paljon parannettavaa edellisestä ottelusta. Peli oli sekavaa, eikä ajoitukset toimineet. Voitimme kuitenkin huonolla pelillä. Nyt meidän on pelattava paremmin, jotta saamme pisteitä. Oma pelaamisemme, kenttätasapaino ja ajoitukset on saatava kuntoon. Meillä oli ehjä harjoitusviikko, joten olemme valmiit kohtaamaan Hongan, Korkeakunnas kertoo.

Hongalta sivussa ottelusta ovat ainakin Duarte Tammilehto, Joni Korhonen, Lucas Kaufmann, sekä Javi Hervas. Sen sijaan kauden avausottelun väliin jättäneet Nemanja Obradovic ja Ahmed El-Amrani ovat sunnuntaina jälleen valmennuksen käytettävissä.

FC Lahden joukkue on kärsinyt pienistä kolhuista ja flunssasta, mutta kokoonpanosta ovat varmuudella poissa vain Fareed Sadat ja maalivahdit Joona Tiainen, Santeri Pakkanen ja Aleksandr Vasjutin. Loorents Hertsin pelikunto on vielä epävarmaa. Takaisin kokoonpanoon palaavat Kalle Taimi ja Santeri Hostikka.

Ottelu on mukana myös Veikkauksen sunnuntain SuperMonivedossa.

TPS-SJK sunnuntaina 15.4. klo 15.00 Tapiolan Urheilupuistossa. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta. Ottelu on myös osa kauden ensimmäistä Nelosen Futiskierros-lähetysstä, joka alkaa kello 14.50. Ruudun puolella studio-osuus alkaa jo kello 14.30.

Lähde: FC Hongan verkkosivut, FC Lahden verkkosivut