AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
PS Kemi
4-5-1

24

(1-2)

Yleisöä 554

FC Inter
3-5-2
vko.15 // 14.4.2018

Ennakko: PS Kemi-FC Inter

Ennakko: PS Kemi-FC Inter

PS Kemillä on sunnuntaina edessään kauden kotievakkoavaus Rovaniemen Keskuskentällä, jossa vastaan asettuu FC Inter Turusta.

PS Kemi on saanut valmistautua otteluun vailla paineita voitettuaan vierasavauksessa SJK:n 1-0. Interillä sen sijaan paineita riittää joukkueen hävittyä vieraissa kauden ensimmäisen ottelunsa VPS:lle 2-0.

– Nollapelin jälkeen on helppo lähteä seuraavaan peliin, varsinkin kun Interillä on varmasti pieni paine puserossa hävityn pelin jälkeen, etenkin kun Suomen cupin finaaliin päässyttä joukkuetta on myös ounasteltu liigan kärkipäähän, toteaa PS Kemin valmentaja Jari Åhman ottelun lähtökohdista.

Åhman odottaa tiukkaa ottelua, mutta painottaa, että joukkue haluaa ehdottomasti jatkaa voittojen tiellä.

– Mutta samoin Inter haluaa varmasti kolme pistettä matkaansa Rovaniemeltä ja tulee kentälle sillä mentaliteetilla. Vastassa on kova nippu, joka on muuttanut vähän pelitapaansa Fabrizio Piccaretan valmennuksessa. Ainakin avausottelussa he pelasivat kolmella topparilla. Mutta kiva aloittaa myös kotiottelut, vaikka evakkokentällä pelataankin.

PS Kemi on tilastojen valossa ollut FC Interille vaikea vastustaja. PS Kemi ja Inter ovat kohdanneet liigassa kuusi kertaa ja neljä kertaa PS Kemi on poistunut vihreältä veralta voittajana. Kerran joukkueet ovat päätyneet tasapeliin ja Inter on onnistunut voittamaan vain yhden kohtaamisen.

– Entinen Inter tuntui sopivan meille vastustajaksi, mutta Piccaretan alaisuudessa pelaavaa Interiä ei olla vielä voitettu, Åhman muistuttaa.

PS Kemin uusi pelaaja, puolustaja Aliyu Abubakar on Jari Åhmanin käytettävissä jo sunnuntaina. Vuonna 2013 Nigerian paidassa alle 17-vuotiaiden maailmanmestaruuden voittaneen nyt 21-vuotiaan miehen pelilupa-asiat ovat kunnossa. Poissa riveistä on varmuudella vain pitkäaikaispotilas Aleksi Isomäki.

Täksi kaudeksi Interiin siirtynyt 22-vuotias kamerunilaispuolustaja Daniel Kamy on palannut jälleen joukkueharjoituksiin. Reilu kuukausi sitten Kamy sai harjoituksissa osuman pallosta naamaansa ja sen seurauksena silmävamman. Pahimmat pelot poissaolon suhteen eivät kuitenkaan toteutuneet, vaan tällä viikolla hän sai lääkäriltä jälleen luvan palata harjoituksiin täysipainoisesti.

- Daniel Kamyn paluu oli suuri ilonaihe meille kaikille, koska pelkäsimme hänen joutuvan olemaan sivussa paljon pidempään. Niin ei kuitenkaan ollut ja nyt hän pääsee hakemaan jälleen täyttä pelikuntoa, päävalmentaja Fabrizio Piccareta iloitsee.

Viime viikonlopun VPS-ottelusta Interiltä kuumeen takia puuttunut Teemu Penninkangas ja myös sairastelun takia ottelun väliin jättänyt Tatu Varmanen ovat sen sijaan jälleen kunnossa. Kolhun takia sivussa olleen Lucas Garcian osalta päätös seuraavaan otteluun osallistumisesta tehdään Piccaretan mukaan vasta lähempänä peliä.

Ottelu on mukana myös Veikkauksen sunnuntain SuperMonivedossa.

PS Kemi-FC Inter sunnuntaina 15.4. klo 15.00 Rovaniemen Keskuskentällä. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta. Ottelu on myös osa kauden ensimmäistä Nelosen Futiskierros-lähetysstä, joka alkaa kello 14.50. Ruudun puolella studio-osuus alkaa jo kello 14.30.

Lähde: PS Kemin verkkosivut, FC Interin verkkosivut