Yleisöä 757

4-3-3
vko.15 // 15.4.2018

Marius Noubissi ratkaisi voiton Ilvekselle (Ilves-KuPS 2-1)

Ilves voitti Helsingin Telia 5G Areenalla pelatussa ottelussa KuPS:n 2-1 (1-1). Marius Noubissi teki tamperelaisten molemmat maalit, Rasmus Karjalainen osui kuopiolaisille.

Vieraan maaperän lisäksi Ilveksen kokoonpanossa oli vaihtelua. Vaihtopenkiltä ottelun alun katselivat kaksi mielenkiintoista uutta pelaajaa.

Vasta 15-vuotias oma kasvatti Naatan Skyttä oli ensimmäistä kertaa edustusjoukkueen vahvuudessa virallisessa ottelussa. "Naatti" on yksi lupaavimmista poikamaajoukkuepelaajista. Lahjakas keskikenttäpelaaja on harjoitellut Ilveksen miesten joukkueen mukana talvesta lähtien.

Hyökkäysvaihtoehdon puolestaan tarjosi tällä viikolla joukkueeseen liittynyt Gomo Onduku. 24-vuotias nigerialainen laitahyökkääjä on aiemmin urallaan pelannut mm. Marokon ja Romanian pääsarjassa. Ondukun pelaajasopimus on kaksivuotinen.

Ottelun ensimmäiset minuutit olivat molemmilta osapuolilta totuttelua enemmän tai vähemmän vieraaseen pelialustaan. KuPS sai nopeasti juonen päästä kiinni ja siirtyi 1-0-johtoon, kun Jiri Nissinen syötti pallon Ilves-toppareiden väliin Rasmus Karjalaisen juoksulinjalle. Hyvän haltuunoton jälkeen Karjalainen ujutti pelivälineen alakulmaan.

Mustapaitaiset saivat johtoasemasta lisävauhtia. Egyptin maajoukkuemies Abdalla El Said osoitti omaavansa hyvän tekniikan. Taitavat syöttökombinaatiot sahasivat keskialueelle tilaa. Ilveksen alin linja sai olla jatkuvasti tarkkana vaarallisten pistosyöttöjen kanssa.

Toimettomiksi eivät jääneet kotijoukkueenkaan yläalueen pelaajat. Kymppipaikalla taituroiva Lauri Ala-Myllymäki sai kahteen otteeseen testata tulivoimaansa vapaapotkusta. Maalivahti Otso Virtasen hanskoissa oli kuitenkin tarpeeksi liimaa.

35. minuutilla kotijoukkue kiri rinnalle. Tilanne lähti siitä, kun voimahyökkääjä Marius Noubissi voitti pääpallon. Liigadebyyttinsä tänään tehnyt keskikentän pohjapelaaja Eero Hyökyvirta voitti irtopallon Lauri Ala-Myllymäelle. Hänen nopea pistosyöttönsä kärkeen oli loistavasti ajoitettu. Noubissi tuikkasi yhdellä kosketuksella komean tasoitusosuman etukulmasta sisään.

KuPS vyörytti uhkaavia keskityksiä maalin suulle, mutta Petteri Pennasen ja Rasmus Karjalaisen viritelmät jäivät läheltä piti -tilanteiksi. Toisessa päässä Marius Noubissi murtautui vapaaksi puolustajista ja pyssytti pienestä kulmasta vihaisen vedon etukulmaa kohden. Otso Virtasen torjunnan myötä tauolle siirryttiin tasalukemissa 1-1.

Toinen jakso käynnistyi rikkonaisena. Ottelun erotuomari Antti Munukka sai puhkua pilliin täysin palkein. Etenkin Palloseuran tulisieluinen puolustaja Luis Murillo oli usein tapahtumien polttopisteessä.

Kovien kaksinkamppailujen lomassa kumpikin joukkue loi hyviä aihioita, mutta todelliset maalipaikat jäivät uupumaan. Maalivahdit molemmissa päissä toimivat varmana viimeisenä lukkona.

Tunnin pelin kohdalla tupsukorvat lisäsivät panoksia hyökkäysvoittoiseen taktiikkaan. Yksinäisenä kärkenä uurastanut Noubissi sai rinnalleen sähäkän laiturin Eero Tammisen sekä uuden vahvistuksen Gomo Ondukun.

Palkinto saatiin 79. minuutilla. Urho Nissilä kadotti pelivälineen keltapaitaisille prässääjille. Issa Thiaw syötti pallon linjan taakse, jonne tuttu mies Marius Noubissi viilletti tuulispäänä. Pari taidokasta kosketusta, ja verkot pullistuivat. Noubissin illan toinen osuma antoi kotijoukkueelle hyvät asetelmat KuPS-kirouksen jatkamiseen.

Ottelun loppu meni, kuten arvata saattaa. Savolaiset taistelivat kuin viimeistä päivää saadakseen edes yhden lisämaalin. Ilveksen taistelutahto ei jäänyt kakkoseksi vastustajan rinnalla. KuPS-kapteeni Pennasella oli parikin mahdollisuutta tuoda joukkonsa tasoihin, mutta kolme pistettä lähtivät Helsingin kautta Tampereelle .

Päätösvihellyksen soidessa lukemat olivat 2-1. Voitto oli Ilvekselle peräti 12. peräkkäinen KuPS:sta. Jokainen on niistä on tullut yhden maalin erolla, joten ilkikurisesti voisi sanoa, että tänään ei nähty juuri mitään uutta auringon alla.

FC Lahti-Ilves Lahden Kisapuistossa lauantaina 21.4. kello 16 ja KuPS-RoPS Savon Sanomat Areenalla keskiviikkona 18.4. kello 18.30. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.