AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
Ilves
5-3-2

21

(1-1)

Yleisöä 757

KuPS
4-3-3
vko.15 // 14.4.2018

Ennakko: Ilves-KuPS

Ennakko: Ilves-KuPS

llves pelaa liigakauden ensimmäisen kotiottelunsa sunnuntaina Kuopion Palloseuraa vastaan.

Hallitsevan hopea- ja pronssimitalistin kohtaaminen tuskin jättää ketään kylmäksi – pahamaineisen viileästä keväästä huolimatta. Erikoislaatuisen tapahtumasta tekee se, että ottelu pelataan Telia 5G Areenalla. Kyseessä on ensimmäinen – ja toivottavasti viimeinen – kerta, kun Ilves pelaa kotiottelunsa Helsingissä asti.

Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss luottaa joukkueen omaan tekemiseen nimekkäistä vastustajista huolimatta.

– KuPS on sekoitus hyviä ulkomaalaisia hankintoja ja nopeita savolaisia jalkoja. Joukkue on vahvistunut vuosi vuodelta. Meitä ei haittaa, että kohtaamme viime kauden mitalistit heti ensimmäisissä peleissä. Pääsemme mittaamaan tasomme, eikä helppoa vastustajaa Veikkausliigassa ole muutenkaan. Saimme avauspelistä itseluottamusta. Näimme, että kun sitoudumme omaan juttuumme, niin voimme haastaa kenet vain, Wiss kertoo.

HJK-ottelun lisäksi Ilves on tänä vuonna pelannut harjoitusottelut HIFK:n ja Suomen U21-maajoukkueen vieraana samaisella Telia 5G Areenalla. Nyt on siis luvassa jo vuoden neljäs ottelu Töölössä.

– Evakko Tampereelta on tietysti harmillista, mutta en usko, että se pelillisesti vaikuttaa meihin hirveästi. Ei ollut täysin sattumaa, että kävimme Helsingissä pari treenipeliäkin pelaamassa. Pientä ennakointia saattoi olla ilmassa. Pelikenttä alkaa olla tuttu. Toivotaan nyt vain, että tamperelainen yleisö ja Ilves-henkinen väki jaksaa tulla paikan päälle meitä kannustamaan. Me todella tarvitsemme sitä tukea.

– Mitä pelaajistoon tulee, niin kuntotilanne on ok ja valmistautuminen on hyvällä mallilla. Enemmänkin nyt on runsaudenpulaa kokoonpanoa miettiessä. Osa pelaajista käy hakemassa tuntumaa yhteistyöseuroissamme lauantain aikana. Hyvä peliviikonloppu luvassa, Wiss toteaa.

Ilves on ollut kuopiolaisille erittäin vaikea vastustaja jo usean liigakauden ajan. Kova taisteluottelu on jälleen luvassa kahden tasaväkisen joukkueen välillä.

- Ilves on kärsivällinen ja hyvin puolustava joukkue, joka välttelee virheitä, Honkavaara muistuttaa.

Kuopiolaiset aloittivat oman Veikkausliigakautensa 1-1-tasapelillä. Honka-ottelun peliesitystä on nyt tarkoitus parantaa tulevaa sunnuntaita varten.

- Puolustamista pitää parantaa, lähinnä tilanteiden tunnistamista siinä milloin prässätään ja milloin vetäydytään. Me pelasimme Honkaa vastaan vahvasti 60-70 minuuttia, sen jälkeen peli tasoittui. Siihen asti me olimme parempia. Sitten me ryhdyttiin tekemään huonoja valintoja, hyökättiin vähän liian nopeasti ja tehtiin virheitä. Pelaajat tottakai väsyvät ottelun aikana kun prässätään alusta asti kovaa, päävalmentaja muistuttaa.

Ilves saa jalkeille iskukykyisen joukkueen, josta puuttuvat ainoastaan pitkäaikaisloukkaantuneet Baba Mensah ja Ilari Mettälä.

Uusi vahvistus Abdalla El Said saatetaan nähdä KuPS-kokoonpanossa jo sunnuntaina. Puolustaja Lux Rexhepi on samoin edustuskelpoinen KuPS-joukkueen riveissä. Puolustaja Tabi Manga ja keskikenttäpelaaja Ruben Gabriel ovat sen sijaan edelleen sivussa kokoonpanosta.

Ottelu on mukana myös Veikkauksen sunnuntain SuperMonivedossa.

Ilves-KuPS sunnuntaina 15.4. klo 15.00 Telia 5G Areenalla Helsingissä. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta. Ottelu on myös osa kauden ensimmäistä Nelosen Futiskierros-lähetysstä, joka alkaa kello 14.50. Ruudun puolella studio-osuus alkaa jo kello 14.30.

Lähde: Ilveksen verkkosivut, KuPS:n verkkosivut