AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
VPS
4-5-1

01

(0-1)

Yleisöä 1918

RoPS
4-3-3
vko.15 // 13.4.2018

Ennakko: VPS-RoPS

Ennakko: VPS-RoPS

VPS pelaa kauden toisen ottelunsa lauantaina.

Viime viikonlopuna Interin 2-0-lukemin voittanut VPS pelaa kauden toisen ottelunsa lauantaina. Vastaan asettuu Rovaniemen Palloseura ja peli vihelletään käyntiin kello 16 Elisa Stadionilla.

VPS:n päävalmentajab Petri Vuorisen mukaan RoPS:n pelissä on tiettyjä yhtäläisyyksiä VPS:n kanssa.

– RoPS on Interiin verrattuna aika erilainen vastustaja monellakin tavalla. Toki heillä on yhtäläisyyksiäkin. RoPS pystyy Interin tavoin hyvään pallolliseen peliin ja he haluavat pitää pelivälinettä. Se tekee omat haasteet siihen, miten puolustamme – haluammeko riistää nopeasti vai otammeko esimerkiksi matalammalta? Vuorinen puntaroi.

Juha Malisen ajalta tuttu RoPS on muovautunut Toni Koskelan uudistuneeksi RoPS:ksi.

– Siinä näkyy isojakin eroja aiempaan, miten he pelaavat. Erot syntyvät pelin avaamisvaiheessa ja siinä miten he puolustavat. RoPS on hyvin valmennettu joukkue ja he voittivat avauspelinsä suvereenisti Maarianhaminaa vastaan. Heillä on hyökkäyssuuntaan vaarallisia ja tehokkaita pelaajia, jotka tulee ottaa huomioon, Vuorinen miettii.

– Kuulostaa tietysti kliseiseltä, että tulee tiukka peli, mutta se on vain fakta. Me valmistaudumme siihen, että tässä sarjassa jokainen peli on tiukka. Me itse haluamme olla yhtä tehokkaita hyökkäyspelaamisessamme, mitä olemme nyt olleet, Vuorinen sanailee.

VPS:n loukkaantumistilanne on suurin piirtein sama kuin edellisissä peleissä. Steven Morrisseyn kohdalla tilanne on edelleen auki sairausloman pituuden suhteen.

– Juho (Lähde) ja "Jonttu" (Joonas Vahtera) tekevät kovasti paluuta, mutta tämä peli voi tulla molemmille vielä liian nopeasti. Aika sama tilanne siis kuin ennen edellistä peliä, Vuorinen sanoo.

RoPS:n päävalmentaja Toni Koskela toivoo joukkueeltaan samanlaista peliä kuin viime sunnuntain 2-0-voitossa IFK Mariehamnia vastaan.

- Se sama energia ja sitoutuminen, joka meillä oli Maarianhaminaa vastaan, täytyy saada jokaiseen otteluun. Sen päälle on aina helpompi rakentaa, Koskela sanoo.

- Kuluneen viikon aikana olemme paneutuneet niihin asioihin, joita voimme edelleen parantaa ja vahvistaa. Samalla olemme ottaneet tietenkin huomioon myös Vaasan pelaamista ja huomioineet sieltä niitä seikkoja, joita voimme itse hyödyntää.

Rovaniemen Palloseuran terveystilanne on tällä hetkellä hyvä. Käytännössä koko joukkue on käytettävissä lauantain otteluun. Uuden keskusyökkääjä Filip Ivanovskin siirtopaperit on saatu kuntoon, mutta on mahdollista, ettei Ivanovski ole kokoonpanossa vielä.

Kuluneella viikolla RoPS solmi myös yhden uuden pelaajasopimuksen. RoPS:n oma kasvatti, maalivahti Jarkko Ojaniemi, 20, on nyt virallisesti edustusjoukkueen miehiä.


VPS-RoPS lauantaina 14.4. klo 16.00 Elisa Stadionilla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lähde: VPS:n verkkosivut, RoPS:n verkkosivut