AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
IFK Mariehamn
4-4-2

01

(0-0)

Yleisöä 1445

HJK
4-4-2
vko.15 // 13.4.2018

Ennakko: IFK Mariehamn-HJK

Ennakko: IFK Mariehamn-HJK

IFK Mariehamn isännöi lauantaina HJK:ta.

IFK Mariehamn kohtaa kauden ensimmäisessä kotiottelussaan Veikkausliigan viime kaudella voittaneen HJK:n.

Suomen Cupin ottelut mukaan lukien voittoja on kertynyt HJK:lle jo neljä putkeen. Viidettä perättäistä Klubi hakee Ahvenanmaalta IFK Mariehamnin kustannuksella.

Klubin trendi on ollut nousujohteinen. Pitkän harjoituskauden aikana otteissa on ollut ajoittain parannettavaa, mutta kehityskäyrä on ollut rajussa nousussa kesän lähestyessä. Varsinkin hyökkäyspelaaminen on parantunut merkittävästi viime aikoina. Suomen Cupin ottelut mukaan luettuna HJK:lla on nyt neljän ottelun voittoputki maalierolla 11-3.

Viimeiset ottelut ovat noudattaneet lähestulkoon samaa kaavaa. Klubi on jauhannut maltillisesti omaa peliään luottaen siihen, että vastustajan puolustuksesta avautuu painostuksen myötä paikat maalintekoon. HJK on tehnyt edellisestä 11:sta maalistaan peräti kahdeksan otteluiden viimeisen 36 minuutin aikana. Näistä puolet on syntynyt pelien viiden viimeisen minuutin aikana.

Maarianhaminassa Wiklöf Holding Arenalta päältä poistettiin kuitupeitto perjantaina ja nurmi on jopa yllättävä hyvässä kunnossa. Kumpikin joukkue pääsee näin käytännössä ensi kertaa luonnonnurmelle tällä kaudella.

- Kotiavaus, HJK vastustajana ja ensimmäinen ottelu nurmella, miettii IFK-kapteeni Kristian Kojola.

- En ole nähnyt paljon HJK:n pelejä, mutta he selvisivät cupin finaaliin, joten tulokset ovat ainakin olleet hyviä. Ja onhan siellä kovia vahvistuksia monella osa-alueella, kova ottelu tulee.

Klubin ja IFK Mariehamnin viime kauden ottelut olivat tasaisia vääntöjä. Joukkueet kohtasivat kolmesti, joista Klubi voitti kaksi ja kertaalleen päädyttiin pistejakoon. Kolmen ottelun maaliero oli helsinkiläisten hyväksi yhteensä 4-1. Saarella vierailu ei tosin ole ollut HJK:lle helpoin rasti. Klubin edellinen vierasvoitto IFK:ta vastaan Veikkausliigassa on lokakuulta 2015.

HJK lähtee Maarianhaminaan vahvalla joukkueella. Terveystilanne on erinomainen: kaikki 25 harjoitusringissä olevaa pelaajaa ovat terveinä. Ainoastaan Nikolai Alho ei ole lauantain ottelussa käytettävissä pelikieltonsa vuoksi.

– Maarianhaminassa pelataan pienellä keskenkuntoisella nurmikentällä, joten pyrimme suoraviivaiseen peliin. Myös erikoistilanteiden merkitys korostuu. Ilves-ottelun avausmaali toimi joukkueelle hyvänä muistutuksena keskittymisen merkityksestä sekä erikoistilanteiden puolustamisessa että omissa tilanteissamme, kertoo päävalmentaja Mika Lehkosuo.

– Treenit on vedetty erinomaisella intensiteetillä, joten joukkue on erittäin hyvässä iskussa ja valmis huomiseen otteluun.

IFK hävisi omassa sarja-avauksessaan RoPS:lle Rovaniemellä 0-2 viime sunnuntaina. Kapteeni Kojola odottaa nyt parempaa ainakin pelillisesti.

- HJK pitää varmasti enemmän palloa, mutta meidän pitää pystyä olemaan teräviä vastahyökkäyksissä, Kojola toteaa.

- Toivon että paikalle tulee paljon katsojia ja IFK pelaa kauden tähän saakka parhaan ottelunsa.


IFK Mariehamn - HJK lauantaina 14.4. kello 16.00 Wiklöf Holding Arenalla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksinä Ruudusta.

Lähde: HJK:n verkkosivut, IFK TV