AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
RoPS
4-5-1

20

(0-0)

Yleisöä 1809

IFK Mariehamn
4-4-2
vko.14 // 7.4.2018

Ennakko: RoPS-IFK Mariehamn

Ennakko: RoPS-IFK Mariehamn

RoPS isännöi sunnuntaina IFK Mariehamnia.

RoPS ja IFK Mariehamn avaavat kauden keskinäisellä kohtaamisellaan sunnuntaina 8.4. Rovaniemen Keskuskentällä.

Rovaniemen Palloseuran kauden 2018 avausvastustaja on IFK Mariehamn. Ottelu pelataan sunnuntaina Keskuskentällä kello 17.00.

Veikkausliigan avauskierroksiin liittyy aina kysymysmerkkejä, mutta RoPS-kapteeni Antti Okkonen on luottavainen. Joukkueen viime viikkojen otteet ovat olleet lupaavia.

Kahdessa viimeisessä harjoitusottelussaan RoPS on tehnyt viisi maalia ja päästänyt ainoastaan yhden. Kiirastorstaina kaatui PS Kemi 2-1 ja pääsiäisen jälkeen tiistaina KPV Kokkolasta peräti 3-0.

– Varsinkin KPV-ottelu oli ehjin ysikymppinen, mitä olemme tänä keväänä pelanneet, Okkonen kertaa tyytyväisenä.

– Toki harjoituskaudella olimme ajoittain ylivoimaisia, mutta ei niitä otteluita voi näihin peleihin verrata. Nyt kaikki joukkueet alkavat jo olemaan valmiita kauden avaukseen.

Talven aikana RoPS-leirissä koettiin suuria muutoksia. Merkittävin vaihdos saatiin valmennukseen Toni Koskelan astuttua rovaniemeläisten peräsimeen.

Koskelan myötä nuorentui kerrasta myös RoPS:n pelitapa. Nykyinen Rovaniemen Palloseura haluaa olla entistä kontrolloivampi ja monipuolisempi joukkue.

Viimeisissä otteluissa päävalmentaja Koskela on painottanut myös joukkueen puolustusvelvoitteita. Tiistaina KPV ei saanut luotua ensimmäistäkään maalipaikkaa.

Sunnuntain avausottelusta onkin odotettavissa kuuma kohtaaminen. Monissa kausiennakoissa RoPS ja IFK Mariehamn on arvioitu hyvin tasaväkisiksi joukkueiksi, joten jaossa on heti isot pisteet.

– Tässä alkaa vanha ukkokin taas lämpenemään, Okkonen naureskelee.

– Joskus näistä Napapiirin keleistä on vaikea päätellä, että jalkapallokausi jo alkaa, mutta sieltä se taas tulee! Tämä on sitä pelaajan parasta aikaa. Tämän takia on koko talvi hikoiltu treeneissä.

IFK Mariehamn lähti matkaan kohti Rovaniemeä jo lauantaina iltapäivällä kohti Turkua ja sieltä edelleen yöjunalla kohti Rovaniemeä. Pitkä matka, mutta odotukset kauden avauksen alla ovat korkealla.

- Tilanne joukkueessa on hyvä, itseluottamus vahva ja odotamme innolla pääsevämme taas vauhtiin, päävalmentaja Peter Lundberg sanoo.

Alkuvuosi ei Grönvittiltä ole sujunut mitenkään loistokkaasti, mutta tälle "Lundis" ei juuri painoa pane.

- Historiallisesti ajatellen korrelaatio harjoituskauden ja liigan todellisuuden välillä on pieni, Lundberg sanoo ja muistuttaa kaudesta 2014, jolloin kaikki näytti erinomaiselta, mutta kausi alkoi suorastaan katastrofaalisesti.

IFK:n ryhmästä ovat sunnuntaina sivussa ainoastaan loukkaantunut Philip Mantilla ja pelikieltoa kärsivä Julio Fernandes.


RoPS - IFK Mariehamn sunnuntaina 8.4. kello 17.00 Rovaniemen Keskuskentällä. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.