4-3-3
vko.14 // 8.4.2018

TPS:n huima loppukiri ei riittänyt (FC Lahti-TPS 3-2)

FC Lahti kukisti TPS:n kauden avauspelissään.

FC Lahti kaatoi Veikkausliigaan alkaneeksi kaudeksi nousseen TPS:n 3-2 Lahden Kisapuistossa sunnuntaina.

"Mustien Kuhnurien" maaleista vastasivat järjestyksessä Artjom Dmitrijev, Igor Jovanovic ja Henri Anier. TPS:n rysät iskivät viime minuuteilla Drago Milovic ja Onni Valakari. Ottelun kaikki osumat syntyivät ottelun toisella puoliajalla.

Maalittomasta avauspuolikkaasta huolimatta molemmilla joukkueilla oli paikkoja avausosuman tekemiseen. Kotijoukkue Lahden ensimmäiset maalipaikat avautuivat virolaiskärki Henri Anierille. Turkulaisvieraiden Aleksi Ristola oli useaan otteeseen lähellä maalia, sillä helsinkiläissyntyinen hyökkääjä pääsi kahteen kertaan puolittain läpiajoon ensimmäisellä puoliajalla.

Tauon jälkeen maalihanat aukesivat toden teolla, sillä jälkimmäisellä 45-minuuttisella maaliverkko heilui peräti viisi kertaa. Kolmesta ensimmäisestä maalista vastasi kotijoukkue FC Lahti. Täksi kaudeksi Lahteen saapunut keskikenttäpelaaja Artjom Dmitrijev survoi pallon väkisin maaliviivan yli 48. peliminuutilla.

Aurinkoisen kevätsään siivittämänä kisapuistoon saapunut, reilusti yli 2000-päinen kotiyleisö tuuletti seuraavaa maalia 67. minuutilla Igor Jovanovicin puskettua pallon maaliin. Vielä pelin 86. minuutilla Henri Anier väläytti laukaisutaitoaan tälläämällä komean maalin rangaistusalueen rajalta.

Vierasjoukkue viritti kuitenkin komean kirin. TPS teki kaksi maalia aivan ottelun lopussa, minkä johdosta joukkueiden välille jäi päätösvihellyksen soidessa ainoastaan yksi maali. Turkulaisten osumista vastasivat Drago Milovic ja Onni Valakari.

FC Honka - FC Lahti sunnuntaina 15.4. kello 15.00 Tapiolan Urheilupuistossa. TPS-SJK sunnuntaina 15.4. klo 15.00 Valkeakosken Tehtaan kentällä. Otteluita voi seurata suorina lähetyksinä Ruudusta.