FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS PS Kemi RoPS SJK TPS VPS
JJK
4-4-2

20

(0-0)

Yleisöä 818

VPS
4-5-1
vko.43 // 28.10.2017

JJK päätti kauden tyylillä (JJK-VPS 2-0)

JJK päätti kauden tyylillä (JJK-VPS 2-0)

JJK taisteli loppuun saakka huolimatta putoamisen sinetöitymisestä jo aiemmin ja kaatoi päätöskierroksella VPS:n 2-0 (0-0).

Vaikka jyväskyläläisten kausi päättyy putoamiseen, päätettiin viimeinen ottelu voiton myötä iloisissa tunnelmissa. Panosta sarjapaikan suhteen ei ollut kummallakaan ja myös olosuhteet olivat haastavat, sillä kenttä kolattiin lumesta aamupäivällä ja ottelun aikana ripotteli kaiken aikaa vettä, joka loppua kohti yltyi ja liukasti kenttää entisestään.

Pelin tempo pysyi melko verkkaisena eikä avausjaksolla paikoilla juhlittu kummassakaan päässä. 57. minuutilla kotiyleisö pääsi kuitenkin juhlimaan, kun Felix Gustavsson nousi Saku Leppäsen sivuvapaapotkun jäljiltä omiin korkeuksiinsa ja puski pallon varmasti maaliin.

Leppänen löysi Gustavssonin pään erikoistilannekeskityksillään mainiosti vielä kolmeen kertaan, mutta VPS-vahti Marko Meerits sai torjuttua loput topparin puskut. Pari minuuttia ennen loppua kotiyleisö pääsi juhlimaan kuitenkin toiseen kertaan, kun Mannisista Mikko keskitti ja Aatu jatkoi ja Gaël Etock pääsi pistämään pallon lähietäisyydeltä pienestä kulmasta maaliin.

Gustavssonille maali oli kauden ensimmäinen, Etock taas oli Kettupaitojen paras maalintekijä 11 maalillaan. osumallaan.

Ottelussa saatiin vielä myös liigadebyytti, kun Tuomas Koppelomäki kirmasi loppuminuuteiksi kentälle ja oli myös mukana järjestelemässä 2-0-maaliin johtanutta tilannetta.

Myös parikymmentä minuuttia ennen loppua koettiin Harjulla hieno futiskulttuurihetki, kun upean uran suomalaisessa jalkapallossa tehnyt Veli Lampi otti peliuransa viimeiset askelet kentällä ja asteli vaihtoon. Paikalle saapuneiden VPS-kannattajien lisäksi muukin Harjun yleisö nousi palkitsemaan Lammen standing ovationilla.