Ilves
3-5-2
vko.43 // 28.10.2017

​Ilves haki voiton Maarianhaminasta (IFK Mariehamn-Ilves 0-1)

Ilves kävi kauden päätöskierroksella hakemassa IFK Mariehamnista voiton lukemin 0-1 (0-1).

Ilves siirtyi ottelussa johtoon aivan tauon alla Lauri Ala-Myllymäen maalilla. Toisella jaksolla maaleja ei enää nähty ja näin Ilves vei pisteet mukaansa.

Viimeisen pelinsä hallitsevana Suomen mestarina pelannut IFK ei lähtenyt hienostelemaan, vaan pyrki suoraviivaisella tyylillään toimittamaan pallon pitkillä syötöillä viimeiselle kenttäkolmannekselle. Hyökkäyksessä Aleksei Kangaskolkka riisti pääpalloja ja hakeutui aktiivisesti vetopaikoille.

Toimettomaksi ei jäänyt myöskään maalikuninkuudesta yhdessä Kangaskolkan kanssa taisteleva Tuco. Kamerunilaishyökkääjä oli yhdessä maanmiehensä Marius Noubissin kanssa vaikea pideltävä. Paras vetopaikka avautui Noubissille, jonka maanuoliainen kuitenkin lipui niukasti takatolpalta ohi.

Juuri ennen taukovihellystä toistasataa vierasfania saivat rytmikkäille kannustushuudoilleen vastinetta. Lauri Ala-Myllymäki pyssytti Iiro Järvisen pudotuksesta näyttävän volley-vedon taka-alakulmaan. Vaikeasta asennosta huolimatta kudissa oli voimaa ja tarkkuutta. Koppiin siirryttiin 0-1-lukemissa.

Toista jaksoa värittivät pyörremyrskymäiset maalinedustahässäkät molemmissa päissä lyhyttä kenttää. Pallo pomppi useampaan otteeseen rangaistusalueilla kuin flipperissä. Puolustajat saivat aina kuitenkin jonkin ruumiinosan pallon tielle ennen kuin maaliviiva ylittyi. Ilmassa oli raikasta syksyistä taisteluhenkeä.

Vartti ennen varsinaisen peliajan loppua todistettiin tunteikkaita hetkiä pelaajavaihtojen muodossa. Santeri Haarala sai kuin saikin ensiminuuttinsa miesten pääsarjatasolla. Ensi kuussa täysi-ikäisyyden saavuttava laituri oli ensitöikseen järjestelemässä Iiro Järviselle maalipaikkaa, mutta veto viuhui ohi.

Heti perään nähtiin ikähaitarin toinen pää. 33-vuotias luottokapteeni Antti Hynynen asteli aplodien saattelemana vaihtoon. Kentälle puolestaan juoksi Ilves-ikoni Jaakko Juuti, joka oli mukana nostamassa joukkuetta Kakkosesta liigakartalle vuodesta 2012 lähtien. Molemmat herrasmiehet lopettivat komeat peliuransa tähän otteluun.

Ottelun lopussa puolestaan IFK-legenda Jani Lyyskillä oli tilaisuus huudattaa kotiyleisöä viimeistä kertaa, mutta puttaus takatolpalta meni ohi maalin. Ilveksen 1-0-johto kesti loppuun asti ja joukkue päätti kautensa voitokkaissa tunnelmissa.

Samaan aikaan muilla paikkakunnilla KuPS ja FC Lahti voittivat omat ottelunsa, joten tupsukorvien kaulaan ripustettiin pronssiset mitalit. Grönvitt puolestaan jäi kalkkiviivoilla ulos europaikoilta.

Kausi huipentui myös yksilöiden osalta. Aleksei Kangaskolkka voitti sarjan maalipörssin 16 rysällään. Reuben Ayarna voitti IS-tähtipörssin, vaikka ei tänään mahtunut keltavihreiden kokoonpanoon.

Lähde: Ilveksen verkkosivut