FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS PS Kemi RoPS SJK TPS VPS
IFK Mariehamn
4-4-2

01

(0-1)

Yleisöä 1680

Ilves
3-5-2
vko.43 // 27.10.2017

Ennakko: IFK Mariehamn-Ilves

Ennakko: IFK Mariehamn-Ilves

IFK Mariehamn kohtasi vuosi sitten kauden päätöskierroksella Ilveksen ja varmisti ennätysyleisönsä edessä Veikkausliigan mestaruuden. Lauantaina vastus on jälleen sama, eli Ilves, eikä panosta puutu nytkään.

Tänä vuonna ahvenanmaalaiset eivät tavoittele enää mestaruutta, mutta panosta ottelussa on ja vielä molemmilla joukkueilla. Ilves haluaa kirkastaa jo varmistamansa pronssimitalin hopeaksi ja IFK mielii neljänneksi, eli sijalle, joka oikeuttaa paikkaan Eurooppa liigan karsintoihin. IFK:lle riittäisi tavoitteeseen yksi piste eli tasapeli.

IFK on puolustanut mestaruuttaan kauden mittaan kunniakkaasti. Viime vuoteen verrattuna hankalampaa on ollut vieraskentillä. Kauden joukkueessa oli enää kaksi pelaajaa vuoden 2004 ryhmästä, joka nosti seuran liigaan. Nyt Jani Lyyski ja Tommy Wirtanen ovat ilmoittaneet lopettavansa uransa lauantain jälkeen.

Joukkueiden keskinäisissä kohtaamisissa verkot ovat heiluneet. Toukokuun alussa saarelaisia pöllytettiin Tampereella 3-0-lukemin. Maaleista vastasivat Tatu Miettunen, Youness Rahimi ja Tuco. Heinäkuun vieraspelissä Ilves johti kahdesti, mutta lopulta pisteet tasattiin numeroin 2-2. Maalitilastoihin nimensä saivat Eero Tamminen ja Tuco, kotijoukkueesta Anthony Dafaa ja Robin Sid.

Joukkue-esitysten lisäksi juuri maalintekijät ovat nyt erityisen suurennuslasin alla. Veikkausliigan maalipörssiä johtava IFK Mariehamnin Aleksei Kangaskolkka on kauden aikana osunut tolppien väliin 16 kertaa. Ilveksen Tucolla ja HJK:n Filip Valencicilla on kasassa 15 osumaa, joten maalikuninkuudesta käydään tiukkaa kamppailua päätösvihellykseen asti.

Ilveksellä on vahva kokoonpano käytettävissään, mutta rikkonaisen kauden pelanneet Emile Paul Tendeng ja Tariq Kazi eivät matkaa saarelle. Päävalmentaja Jarkko Wiss uskoo pelaajiensa syttyvän viimeiseen koitokseen.

– Ei tässä ole paljoa juhlittu, kausi on yhä kesken. Pelaajilla oli vapaa viikonloppu, mutta maanantaina aloitettiin taas täysi harjoitteluviikko. Motivaatio lähtee jokaisesta itsestään. Hopea on vielä auki. Kaikki paineet voimme kuitenkin sysätä vastustajalle, me lähdemme otteluun rennon positiivisesti, Wiss toteaa Ilveksen sivuilla.

– IFK on suoraviivainen ja hyvin organisoitu joukkue. Puolustus on tiivis ja yläalueella on vaarallisia hyökkääjiä. Maarianhaminassa on pieni kenttä, joten pallon saa toimitettua nopeasti boksiin. Samalla erikoistilanteiden merkitys korostuu, Wiss tietää.


IFK Mariehamn-Ilves Wiklöf Holding Arenalla lauantaina 28.10. kello 14.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: IFK Mariehamnin ja Ilveksen verkkosivut