Yleisöä 1432

4-3-3
vko.43 // 28.10.2017

SJK päätti kauden komeaan kotivoittoon (SJK-FC Inter 5-0)

SJK päätti kauden komeaan kotivoittoon, kun se kaatoi Veikkausliigan päätöskierroksella FC Interin maalein 5-0.

SJK:n maalinteon aloitti 8. minuutilla Erfan Zeneli. Billy Ions iski 2-0-maalin 19. minuutilla. Jesse Sarajärvi iski vielä ennen taukoa ja peli oli 3-0 kotijoukkueelle. Jarkko Hurme vei SJK:n 4-0-johtoon 50. minuutilla ja 67. minuutilla Sarajärvi iski toisen osumansa.

SJK aloitti ottelun ryminällä, ja loi maalipaikkoja kovalla tahdilla. Ensimmäinen vetopaikka tuli Erfan Zenelille, joka pääsi hyvän syöttöketjun pätteeksi laukomaan boksin rajalta. Veto suuntautui kuitenkin päin Jere Koposta. Vähän myöhemmin Matti Klinga pelasi tilanteen loppuun asti javoitti pallon päädyssä. Klinga syötti Ionsille, jonka laukaus suuntautui kuitenkin päin.

SJK siirtyi ottelussa johtoon seitsemännellä minuutilla. Matti Klinga kaadettiin boksin rajalla vapaapotkun arvoisesti. Erinomaiseen iskuun loppukaudesta yltynyt Erfan Zeneli laukoi pallon komeasti maaliin.

SJK joutui suorittamaan ensimmäisen vaihdon jo ottelun alussa, kun Dani Hatakka joutui jättämään kentän loukkaantumisen takia. Hänen tilalleen tuli Diego Bardanca

20. minuutilla Jarkko Hurme avasi oikeaan laitaan täyteen vauhtiin Jesse Sarajärvelle, joka eteni boksiin asti. Sarajärvi malttoi rauhassa katsoa ympärilleen ja tarjoili Billy Ionsille aivan vapaaseen paikkaan. Ions siirsi pallon varmasti maaliin. Maali oli Ionsille kauden 12:s.

SJK oli pienissä ongelmissa Benjamin Källmanin kanssa, mutta nuorukainen ei kuitenkaan onnistunut maalinteossa. 26. minuutilla Källman rynnisti kohti boksia, ja Joel Mero joutui kaatamaan hänet. Tilanne oli ilmiselvä kortin paikka, mutta kortin väri oli punainen.

Inter olisi voinut päästä ylivoiman ansiosta peliin mukaan, mutta toisin kävi. Tauolle mentiin SJK:n 3-0-johdossa. Diego Bardanca avasi vasempaan laitaan Erfan Zenelille. Zeneli näki hyvin boksiin nousseen Sarajärven, joka laukoi tarkasti uran toisen liigamaalinsa.

Interillä oli etenkin toisella puoliajalla monta hyvää maalipaikkaa, mutta viimeistelykään ei tänään turkulaisilta onnistunut. SJK sen sijaan jatkoi maalien takomista. Heti toisen puoliajan alussa SJK sai kulmapotkun. Erfan Zeneli antoi kulman ja Jarkko Hurme teki perinteisen "ei kautta ilman maalia" –maalin. 4-0.

Billy Ions pääsi pari kertaa oikealta laidalta karkuun. Ensimmäisellä yrityksellä Jere Koponen torjui eteensä, eikä Jesse Sarajärvi aivan ehtinyt paluupalloon. Tilanne toistui vähän myöhemmin. Jälleen Koponen torjui eteensä, ja tällä kerralla Sarajärvi ehti palloon ensimmäisenä, ja viimeisteli loppulukemiksi 5-0.

Lähde: SJK:n verkkosivut