4-3-3
vko.42 // 20.10.2017

HJK:n voittoputki piteni Turussa (FC Inter-HJK 1-3)

HJK haki perjantaina 3-1-vierasvoiton Turusta.

Interin kauden viimeinen Veikkausliigan kotiottelu päättyi 1-3(0-3). Tappioon HJK:lle. Perjantaisessa syysillassa pelattu ottelu oli samalla Henri Lehtosen viimeinen ottelu Inter-paidassa Veritas Stadionilla.

Inter oli saada ottelussa todellisen unelma-alun, kun joukkue pelasi vapaapotkukuviosta Elias Mastokankaan vetopaikkaan. Kotiyleisön harmiksi HJK-vahti Thomas Dähne peitti tilanteen.

Peli ratkesi täysin ensimmäisellä jaksolla. Kenttätapahtumia hallinnut HJK meni johtoon onnekkaasti 24. minuutilla, kun Sebastian Dahlströmin laukaus muutti Julien Faubertista suuntaa ja yllätti Interin maalilla pelanneen Aati Marttisen.

HJK:n toinen maali syntyi kulmapotkusta 35. minuutilla. Pallon junttasi maaliin viime kaudella vielä Interissä pelannut toppari Faith Obilor.

Tämän kauden tuplamestari HJK kaunisteli numeroita vielä Filip Valencicin toimesta aivan ensimmäisen jakson lopulla.

Toiselle jaksolle Inter tuli taas aktiivisesti. Elias Mastokangas pelattiin jälleen vetopaikkaan 49. minuutin kohdalla. Löysä laukaus meni kuitenkin päin Dähneä.

Ottelun koskettavin hetki nähtiin tunnin kohdalla, kun Inter-legenda Lehtonen jätti kentän huikeiden aplodien saattelemana. Lehtosen komean uran pituudesta kertoo se, että "Pänän" tilalle tullut Lassi Viholainen ei ollut edes syntynyt, kun Lehtonen debytoi Interin edustusjoukkueessa kaudella 1998.

Inter teki lohdutusmaalin juuri varsinaisen peliajan täyttyessä Timo Furuholmin toimesta. Maalin pohjusti toista kertaa Inter-paidassa tällä kaudella pelannut Viholainen.

SJK-FC Inter OmaSP Stadionilla lauantaina 28.10. kello 14 ja HJK-RoPS Telia 5G Areenalla lauantaina 28.10. kello 14. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.