AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
RoPS
3-4-3

03

(0-1)

Yleisöä 1385

IFK Mariehamn
4-4-2
vko.42 // 19.10.2017

Ennakko: RoPS-IFK Mariehamn

Ennakko: RoPS-IFK Mariehamn

RoPS saa vieraakseen viime kauden mestarin IFK Mariehamnin perjantaina.

RoPS ja IFK Mariehamn iskevät perjantaina yhteen Rovaniemellä.

RoPS:n ja IFK Mariehamnin aiemmissa tämän kauden kohtaamisissa voitot on jaettu veljellisesti tasan. Vierailu Maarianhaminassa tuotti niukan tappion, mutta elokuisessa kotiottelussa RoPS oli jo selvänumeroisesti niskan päällä.

Tämänhetkisessä sarjataulukossa IFK Mariehamn on sijalla viisi ja lähellä ensi kesän europaikkoja. RoPS on turvallisesti seitsemäntenä ja elättelee hentoja toiveita noususta kuuden parhaan joukkoon.

Erittäin vaikean kauden jälkeen yltäminen keskikastin paremmalle puolelle olisi joukkueelta erinomainen suoritus.

Edellisellä kierroksella Juha Malisen miehistö oli ensimmäistä kertaa tälle kaudelle tilastollisestikin kierroksen paras joukkue.

- Hyvien otteiden jatkaminen sekä kamppailu kuudennesta sijasta on se meidän juttu. Kuudennella sijalla olisi taloudellisestikin iso merkitys, päävalmentaja viittaa kuudennesta sijasta saatavaan ensi kauden kotietuun.

- Vastapuoli Maarianhamina taas on reilun viikon ajan hallitseva Suomen mestari, joka edelleen taistelee europaikoista. Tällaisten otteluiden voittaminen on aina mielekästä, Malinen muistuttaa seuran sivuilla.

Rovaniemeläisittäin lähtökohdat perjantaille ovat lupaavat. Joukkue on ehjä eikä pelikieltojakaan ole enää kärsittävänä.

RoPS Keskuskentällä ensimmäistä kertaa sitten talvikauden täydellä miehistöllä. Aapo Heikkiläkin on palannut harjoitusvahvuuteen.

- Parempi myöhään kuin ei milloinkaan, Malinen nauraa pelaajatilanteelle.

- Aapon lisäksi mukana oli myös meidän nuori ja lahjakas Jarkko Luiro. Kun harjoituksissa kahdeksantoista pelaajaa sekä maalivahdit, se on lähes ideaalikokoonpano, jonka kanssa pääsee tekemään toimivia harjoitteita.

Rovaniemen Palloseuran sairastupa on tällä hetkellä tyhjä. Varoitustilastoissa Anselmi Nurmela, Juuso Hämäläinen sekä Timo Stavitski ovat yhden keltaisen päässä pelikiellosta.

IFK Mariehamn lähti matkaan kohti Rovaniemeä jo torstaina iltapäivällä laivalla ja jatkaa yöjunalla pohjoiseen. IFK:lla on sekä mitalisija että ennen kaikkea eurocup-paikka vielä täysin haarukassa, joten kauden viimeisessä vierasottelussa panoksia riittää.

IFK on matkassa varsin vahvalla ryhmällä. Robbin Sellinin ja Rezgar Amanin poissaolojen lisäksi ainoa pieni kysymysmerkki on Filip Hlupik, joka loukkaantui lievästi harjoituksissa viikolla.


RoPS-IFK Mariehamn Rovaniemen Keskuskentällä perjantaina 20.10. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.