AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
Ilves
4-5-1

10

(0-0)

Yleisöä 3873

KuPS
4-4-2
vko.41 // 14.10.2017

Ennakko: Ilves-KuPS

Ennakko: Ilves-KuPS

Sarjakolmosena oleva Ilves ja sarjakakkosena oleva KuPS iskevät yhteen 31. sarjakierroksen huippuottelussa sunnuntaina.

Kuopiolaiset jatkavat tiivistä mitalitaisteluaan hyvistä asetelmista. Torstainen tasapeli piti sarjatilanteen käytännössä ennallaan ja sunnuntain ottelussa pelataan siten isoista asioista. Yhtä lailla myös Ilves pelasi tasapelin torstaina.

- Taistelupeli tulee. Paljon kaksinkamppailuja on luvassa, hirveitä hienouksia ei varmaan tule. Uskon että me pärjäämme fyysisessä väännössä, pelatakin tietenkin pitää. Ilves on vahva kollektiivinen joukkue, joka puolustaa hyvin, KuPS-valmentaja Jani Honkavaara toteaa.

Vahvassa syysvedossa oleva KuPS pelasi torstaina jo kuudennen peräkkäisen tappiottoman liigaottelunsa. Tulossa ollut kotivoitto jäi lopulta saavuttamatta ja RoPS-pelistä jäi pettynyt jälkimaku.

- Tottakai harmittaa tuollaiset viime hetken päästetyt maalit. Sarjatilanne ei isossa kuvassa kuitenkaan muuttunut. Oli tosiaan erikoinen peli: paljon oli paikkoja, me emme olleet ihan parhaimmillamme. 2-0-maali olisi ratkaissut pelin, näin futiksessa usein käy, Honkavaara toteaa.

Sarjakakkonen KuPS on yhden sarjasijoituksen ja kolme pistettä Ilveksen edellä. Mitalitaistelun kannalta sunnuntain mittelö on erittäin tärkeä näytönpaikka molemmille osapuolille. Päävalmentaja Jarkko Wiss odottaa räiskyvää vastustajaa.

– KuPS:ssa on haettu menestystä pitkään. Heillä on vauhtia, hyökkäysvoimaa ja intoa. Hyvä sekoitus muutamasta todella taitavasta ulkomaan vahvistuksesta sekä nälkäisistä ja nopeista suomalaisista. Prässitasojen vaihtelu korostuu. Mielenkiintoinen matsi luvassa.

– Jokainen ottelu on oma tarinansa. Me emme ota turhia paineita tilastoista tai sarjataulukosta. On totta kai hienoa, että syksyn peleissä on panosta. Vähän pitääkin olla perhosia vatsan pohjassa, Wiss sanoo.

Veikkausliigan maalipörssiä 15 osumallaan johtavan Tucon varoitustili täyttyi JJK:ta vastaan, joten hän on pelikiellossa. Muita varmoja poissaolijoita ei keltavihreistä löydy. Loukkaantumisesta toipuvan Emile Paul Tendengin pelikunto lähenee pikkuhiljaa.

KuPS saapuu Tammelan nurmelle vahvalla kokoonpanolla. Pelikieltoja ei ole, puolustaja Sebastian Sorsa joutuu jäämään sivuun Ilves-pelistä.


Ilves - KuPS Tammelan stadionilla sunnuntaina 15.10. kello 15.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa. Ottelu on myös osa Nelosen Futiskierrosta.

Lähde: Ilveksen verkkosivut, KuPS:n verkkosivut