Yleisöä 838

4-4-2
vko.41 // 15.10.2017

PS Kemi ja SJK pistejakoon (PS Kemi-SJK 3-3)

PS Kemi oli ottamassa isoa harppausta kohti sarjapaikkaansa, kun se johti SJK:ta jo kahdella maalilla, mutta vieraat kirivät ottelun lopussa tasoihin ja näin joukkueet jakoivat pisteet 3-3 (0-1)-lukemin.

PS Kemi hallitsi avausjaksoa selkeästi, vaikka maaleja ei syntynytkään. SJK:n jakson ainoa pelillisesti syntynyt tekopaikka oli Erfan Zenelin laukaus, joka viuhui PS Kemin maalin yli. Johtomaalinsa SJK sai, kun Mehmet Hetemaj tyrkkäsi pallon verkkoon ampumaansa rangaistuspotkua seuranneesta paluupallosta. Itse rankkarin Oskari Forsman torjui näyttävästi, mutta pallo poukkusi torjunnasta suoraan Hetemaj'n eteen ja miehellä oli helppo työ viimeistellä maali.

PS Kemin Momodou Ceesaylla oli kaksi maalipaikkaa jo ensimmäisen neljän minuutin aikana. Ensin mies puski pallon yli ja vähän myöhemmin veti pallon ohi SJK:n Mihkel Aksalun vahtiman maalin ohi. Kemiläisten jakson paras paikka syntyi 33. minuutilla Sergei Mosnikovin antamasta sivuvaparista. Pallon sai Albion Ademi, joka jatkoi näyttävästi Kevin Tanolle, jonka ohjaus kolahti epäonnekkaasti vain tolppaan. Viisi minuuttia aiemmin PS Kemin ja ottelun parhaana pelaajana palkittu Ademi pääsi avopaikkaan, mutta Dani Hatakka ja Aksalu onnistuivat viime hetkellä liukumaan pallon eteen.

Toiselle jaksolle PS Kemi tuli pirteänä ja iski kaksi maalia viidessä minuutissa. Ensin 47. minuutilla Matias Ojalan tarkka kaaripallo tavoitti SJK:n topparikaksikon välistä Ceesayn, joka vapautti itsensä ja veti pallon Aksalun estelyistä huolimatta maaliin. Vajaat kolme minuuttia myöhemmin Hetemaj kaatoi Ademin nipin napin rangaistusalueen sisällä ja pallo vietiin pilkulle. Rankkarin upotti sisään vuorenvarmasti Sergei Mosnikov.

PS Kemi vaikutti jo marssivan ottelun voittoon, kun 65. minuutilla Omar Jama täräytti pallon maaliin komealla vedolla 22 metristä. Sen jälkeen PS Kemin paras puhti loppui ja SJK otti pelin haltuunsa vyöryttäen hyökkäyksiä PS Kemin päätyyn. Kaksi niistä päättyi maaliin ja molempia maaleja edelsi PS Kemin puolustuksen epäonnistunut purkupallo. SJK:lla oli tilanteita jopa voittomaaliin saakka, mutta tilanteiden valossa tasapeli oli oikeudenmukainen lopputulos.

Ilves - PS Kemi Tammelan stadionilla perjantaina 20.10. kello 18.30 ja HIFK-SJK Telia 5G Areenalla perjantaina 20.10. kello 18.30. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.