FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS PS Kemi RoPS SJK TPS VPS
SJK
4-4-2

02

(0-1)

Yleisöä 2135

HJK
2-5-3
vko.41 // 12.10.2017

SJK jäi jälleen nollille HJK:ta vastaan (SJK-HJK 0-2)

SJK jäi jälleen nollille HJK:ta vastaan (SJK-HJK 0-2)

HJK kukisti SJK:n myös kauden kolmannessa Veikkausliigan kohtaamisessa.

Helsingin Jalkapalloklubi otti torstaina makean 2-0-vierasvoiton Seinäjoelta SJK:n kustannuksella. Ensimmäisen osuman ampui avasjaksolla Demba Savage, toisen ottelun loppuminuuteilla Lucas Lingman. SJK ei onnistunut tekemään Klubin verkkoon ainuttakaan maalia tällä kaudella.

Ottelun ensimmäiset minuutit olivat vauhdikkaita, ja kahden ensimmäisen minuutin aikana nähtiin kolme kulmapotkua. SJK sai niistä ensimmäisen jo puolen minuutin pelin jälkeen, ja pallo jäikin pomppimaan maalille vaarallisesti, mutta tuloksena oli vain uusi kulmapotku. Tuo kulmapotku ei ollut niin hyvä, ja HJK pääsi vastahyökkäykseen, jonka seurauksena oli kulmapotku.

HJK siirtyi ottelussa johtoon 18. minuutilla. Atomu Tanaka pääsi laukomaan boksin rajalla, Mihkel Aksalu torjui eteensä, ja Demba Savage vei vierasjoukkueen johtoon paitsion rajamailta. Savagen alkukausi oli heikko, mutta seitsemässä viimeisessä pelaamassaan liigaottelussa hän on iskenyt viisi maalia ja syöttänyt lisäksi yhden.

SJK:n maalipaikat olivat ensimmäisellä puoliajalla vähissä. Kaine Sheppard sai pallon kertaalleen linjan taakse boksiin, mutta haltuunotto epäonnistui ja Thomas Dähne pääsi väliin. Obed Malolo laukoi boksin rajalta, mutta laukaus suuntautui liiaksi päin Dähnea.

HJK:n lisämaalit olivat pari kertaa lähellä. Atomu Tanakan pusku suuntautui hyvästä paikasta ohi maalin ja Demba Savage puski tolppaan.

Toiselle puoliajalle SJK muutti ryhmitystään. Tunnin kohdalla sekä Vahid Hambo että Sergi Arimany tulivat kentälle, ja kotijoukkue pystyikin luomaan puolittaisia tasoituspaikkoja. Erfan Zeneli pystyi antamaan molemmille hyviä keskityksiä, mutta maalia ei vaan syntynyt.

Mihkel Aksalu piti upeilla torjunnoillaan SJK:n pelissä mukana, eikä HJK pystynyt tappamaan peliä. Ei edes rangaistuspotkusta, sillä Aksalu nappasi Valencicin pilkun kiinni. Sen lisäksi HJK pääsi hämmentävään ylivoimahyökkäykseen kolmella yhtä vastaan, mutta silti Aksalu torjui.

Ottelun 88. minuutilla HJK onnistui toistamiseen, kun Lucas Lingman teki lähietäisyydeltä uran ensimmäisen liigamaalinsa.

SJK:lta lähimpänä maalintekoa oli Vahid Hambo, joka pääsi lisäajalla puskemaan takatolpalta Erfan Zenelin hyvästä keskityksestä. Hambon pusku suuntautui kuitenkin ohi maalin. Tuloksen kannalta se olisi ollut kosmetiikkaa, mutta maali olisi varmasti tuonut itseluottamusta Hambolle, joka vasta lähenee huippukuntoaan.


PS Kemi - SJK Sauvosaaren stadionilla sunnuntaina 15.10. kello 15.00 ja HJK - FC Lahti Telia 5G Areenalla maanantaina 16.10. kello 18.30. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: SJK:n tiedote