FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS PS Kemi RoPS SJK TPS VPS
SJK
4-4-2

02

(0-1)

Yleisöä 2135

HJK
2-5-3
vko.41 // 11.10.2017

Ennakko: SJK-HJK

Ennakko: SJK-HJK

Eurocup-paikoista yhä taisteleva SJK kohtaa torstaina kotonaan jo tuplamestaruuden varmistaneen HJK:n.

Tällä kaudella HJK on vienyt kaikki kolme aiempaa kohtaamista nimiinsä ja kaksi näistä selvin luvuin. Kuitenkin viimeisin kohtaaminen Suomen Cupin finaalissa Seinäjoella näytti, että SJK pystyi haastamaan HJK:n ja kamppailemaan tasapäisesti ottelun voitosta. Lopulta entinen SJK-hyökkääjä Akseli Pelvas onnistui ohittamaan SJK:n maalissa Mihkel Aksalun ja HJK varmisti kauden ensimmäisen pokaalinsa 1-0-voitolla.

Toinen pokaali varmistui heti seuraavalla viikolla, kun HJK varmisti myös Suomen mestaruuden, vaikka kautta on edelleenkin neljä ottelua pelaamatta. SJK puolestaan voi vielä päättää kautensa mitalijuhliin, jos kaikki menee nappiin.

- Rekordimme HJK:ta vastaan ei ole ollut tällä kaudella todellakaan hyvä ja siten meillä onkin nyt paljon todistettavaa tässä ottelussa. Meillä on ollut maajoukkuetauko ja vaikka muutama pelaaja onkin ollut maajoukkuetehtävissä, olemme pystyneet harjoittelemaan hyvin ja tekemään hommia pelimme parantamiseksi, sanoo SJK:n vastuuvalmentajana yhdessä Toni Lehtisen kanssa oleva Brian Page.

Page uskoo, että HJK pystytään haastamaan nyt vielä paremmin kuin cupin finaalissa.

- Mielestäni joukkueemme on nyt taas valmiimpi kuin se oli ennen cup-finaalia ja siksi voimme lähteä hyvällä itseluottamuksella tähän otteluun. Haluamme kontrolloida ottelua pallon kanssa sekä ilman sitä. Siten saamme sen positiivisen tuloksen mitä tarvitsemme, kertoo Page.

- Tiedämme, että meidän täytyy periaatteessa voittaa jokainen jäljellä oleva ottelu, jotta saamme europaikan ensi kaudeksi. Joten voitte olla varmoja, että me lähdemme voittamaan tätä ottelua. Emme todellakaan tyydy yhtään vähempään kuin voittoon.

SJK:lla on loukkaantumisen vuoksi sivussa MM-karsinnoissa loukkaantunut Marc Vales, puolustaja Richie Dorman sekä koko kauden missannut Matej Hradecky. Mehmet Hetemaj puolestaan sai korttitilinsä täyteen edellisessä ottelussa ja on pelikiellossa yhden ottelun verran. Hän on mukana taas viikonloppuna, kun SJK matkaa vierasotteluun Kemiin.

HJK:sta Seinäjoella varmuudella sivussa ovat pitkäaikaistoipilaat Mosa ja Roni Peiponen sekä Ville Jalasto ja Hannu Patronen. Faith Obilor on poissa varoitustilin täyttymisen vuoksi.


SJK – HJK OmaSp Stadionilla torstaina 12.10. kello 20.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: SJK:n verkkosivut, HJK:n verkkosivut