FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS PS Kemi RoPS SJK TPS VPS
FC Lahti
4-3-3

01

(0-1)

Yleisöä 2020

IFK Mariehamn
4-4-2
vko.41 // 11.10.2017

​Ennakko: FC Lahti-IFK Mariehamn

​Ennakko: FC Lahti-IFK Mariehamn

FC Lahti ja IFK Mariehamn iskevät torstaina yhteen mitali- ja eurocuptaistelun kannalta erittäin tärkeässä kamppailussa.

Maaottelutauko on ohi, jalkoja ja mieltä on lepuutettu, joten tiukkaakin tiukempi mitalitaistelu saa torstaina luvan jatkua. Sijoille 2-4, jotka vievät eurokentille ensi kaudeksi, on tunkua. KuPS on sarjassa kakkosena, mutta FC Lahti ja Ilves ovat vain kolmen pisteen päässä väijymässä. Toisaalta IFK Mariehamnilla on matkaa hopealle ainoastaan kuusi pistettä.

Selvää siis on, että voitto suuntaan tai toiseen tässä vaiheessa kautta voi olla ratkaiseva. FC Lahden ainoa tavoite onkin antaa IFK:lle samanlainen opetus kuin joukkueen edellisellä visiitillä Lahden Stadionilla. Tuolloin heinäkuun lopussa pelatussa ottelussa Kuhnurit juhli 6-2 voittoa valkopaidoista. Kauden ensimmäinen kohtaaminen päättyi myös FC Lahden voittoon.

Torstain vastustaja IFK Mariehamn on hyvässä syysvireessä. Vielä jokin aika sitten IFK näytti olevan ulkona mitalitaistosta, mutta niin vain viime vuoden mestarijoukkue on nostanut itsensä mukaan keskusteluun. Saarelaiset ovat edellisestä neljästä ottelusta voittaneet kolme ja hävinneet ainoastaan HJK:lle. Samalla myös hyökkääjän Aleksei Kangaskolkan maalimäärä on kasvanut jo 15 kaappia korkeaksi.

- IFK Mariehamnilla on selkeä identiteetti ja pelitapa, mutta he ovat päästäneet enemmän maaleja kuin viime vuonna. Vastus on kova ja hankala, mutta meillä on ollut hyviä kohtaamisia ja olemme onnistuneet heitä vastaan. Siitä yritämme nyt jatkaa FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas sanoo.

Haaste on kova, mutta FC Lahti on valmiina. Harjoituksissa on ollut hyvä vireystila ja jokainen pelaaja on valmis antamaan kaikkensa voiton eteen.

Pientä päänvaivaa Korkeakunnaksella tosin tuo pelaajatilanne, sillä Santeri Hostikka, Paavo Voutilainen ja Henri Anier pelasivat kaikki isoja minuutteja maajoukkueissa. Lisäksi Kalle Taimi ja Igor Jovanovic ovat loukkaantuneina sivussa.

- Pientä kierrätystä ja muutoksia kokoonpanoon tulee varmasti näiden asioiden takia. Uskon, että se on meille kuitenkin pelkästään eduksi. Nämä tilanteet yhdistävät ja vahvistavat meitä, Korkeakunnas painottaa.

- Odotan innolla huomista peliä. Ilmassa on paljon hyviä merkkejä, Korkeakunnas jatkaa.

IFK Mariehamnilta sivussa ovat Robbin Sellin ja Rezgar Amani sekä harjoituksissa lievästi loukkaantunut Anthony Dafaa.


FC Lahti-IFK Mariehamn torstaina 12.10. kello 18.30 Lahden Stadionilla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: FC Lahden verkkosivut, IFK Mariehamnin verkkosivut