FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS PS Kemi RoPS SJK TPS VPS
JJK
4-4-2

00

(0-0)

Yleisöä 973

Ilves
4-4-2
vko.41 // 11.10.2017

Ennakko: JJK-Ilves

Ennakko: JJK-Ilves

JJK:lla ja Ilveksellä on kummallakin melkoiset panokset omilla tahoillaan joukkueitten kohdatessa torstaina Harjulla.

JJK ja Ilves kohtasivat toisensa ensimmäistä kertaa pääsarjatasolla tällä kaudella. Toukokuussa "Kettupaidat" ottivat 3-1-voiton sateisella Harjun stadionilla. Kotijoukkueen osumista vastasivat Severi Vielma ja Gaël Etock kahdesti, kun Ilveksen ainokaisen viimeisteli Tuco rangaistuspotkusta. Elokuussa Tammelassa juhlittiin 2-1-voittoa. Etock avasi maalihanat, mutta kotijoukkue paineli ohi Iiro Järvisen ja Tatu Miettusen osumilla.

JJK:n kausi on kulunut sarjataulukon hännillä. Tilanne näytti jo täysin lohduttomalta, kunnes elokuussa päävalmentaja Juha Pasoja sai joukkonsa piristymään. Kuuden ottelun hurmosvaiheesta kertyi peräti 10 pistettä. Yhteensä joukkueella on kasassa 19 pistettä, eli kuusi vähemmän kuin toiseksi viimeisellä HIFK:lla. Suoran sarjasta putoamisen välttääkseen JJK:n on pakko hakea voittoja riskinkin uhalla.

Ilves jatkaa kärjen tuntumassa neljäntenä. FC Lahti on tasapisteissä, mutta paremman maalieron turvin sarjakolmosena. Joukkueet kohtasivat ennen maajoukkuetaukoa Tammelassa. Tuco ja Jani Tanska veivät tupsukorvat johtoon ennen Henri Anierin kavennusta pilkulta. 2-1-voitto pitää mitalihaaveet vahvana elossa.

Päävalmentaja Jarkko Wissin miehistöllä ei ole pelikieltoja. Kuukausi sitten loukkaantuneet Emile Paul Tendeng ja Antti Hynynen ovat palanneet joukkueharjoituksiin. He saattavat esiintyä kokoonpanossa jo tällä viikolla.

– Kohtaamisemme JJK:ta vastaan ovat olleet tasaisia. Kotona olimme peliä vievä osapuoli, mutta kesän vierasottelussa hävisimme alusta asti kaksinkamppailut ja puolustimme lepsusti. Samat ongelmat, mitä pelissämme oli silloin yleisestikin, korreloituivat siinä pelissä. Hyvien harjoitusten avulla olemme päässeet paljon parempaan suuntaan, Wiss toteaa.

– Tässä on hyvin paljon kyse peliin valmistautumisesta ja asennoitumisesta. Meidän pitää olla alusta asti hereillä. JJK pelaa selkä seinää vasten. Se on heidän vahvuutensa ja heikkoutensa samaan aikaan. Jos ei nyt taistele, niin ei tarvitse taistella ollenkaan.


JJK-Ilves torstaina 12.10. kello 18.30 Harjun Stadionilla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: Ilveksen verkkosivut