FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS PS Kemi RoPS SJK TPS VPS
KuPS
4-4-2

11

(1-0)

Yleisöä 4432

RoPS
4-3-3
vko.41 // 11.10.2017

Ennakko: KuPS-RoPS

Ennakko: KuPS-RoPS

Kuopion Palloseuran mitalitaistelu jatkuu torstai-iltana oman kotiyleisön edessä. Rovaniemen Palloseura saapuu vastustajaksi 30. sarjakierroksen kotiotteluun.

Veikkausliigan lokakuun maaottelutauko on päättynyt ja syksyn loppusuora jatkuu jännittävistä asetelmista. Kovakuntoinen KuPS on pelannut nyt viisi peräkkäistä tappiotonta liigapeliä, joista kolme viimeisintä on voitettu. KuPS on liigan kuntopuntarissa toisena ja sarjataulukossa samoin kakkosena. Syksyn mitalijahtia jatketaan siten hyvistä asemista, kun neljä sarjakierrosta on enää jäljellä ja loppuratkaisut tapahtuvat kahden seuraavan viikon aikana.

Torstain kotipelistä haetaan jälleen voittoa oman kotiyleisön edessä. KuPS-valmentaja Jani Honkavaara uskoo joukkueen pelivireen jatkuvan edelleen vahvana.

- Pelinälkää riittää ja meillä on hyvä voitto alla Interistä. Maaottelutauko käytettiin treenaamiseen ja palautumiseen. RoPS on pelaava joukkue, joka pyrkii prässäämään ylhäältä. Heillä on ollut miehiä maajoukkuetehtävissä, joten pitää ottaa huomioon se minkälaisen pelitaktiikan he valitsevat. RoPS-joukkue on jonkin verran muuttunut viime kohtaamisestamme, RoPS on hyvä joukkue ja heilläkin on voitto alla, Honkavaara muistuttaa.

Honkavaaran miehistö on tällä hetkellä sarjassa toisena, ja viime kierrosten vireen mukaan vahvasti kiinni ensi kesän europaikoissa. Kuopiolaiset ovat myös kuntopuntarin kärkipäässä. Toisaalta viimeiseen kahdeksaan otteluun ei KuPS ole onnistunut pitämään omaa maaliaan puhtaana, joten myös haavoittuvaisuuksia löytyy.

- KuPS:ssa on paljon samoja ominaisuuksia ja samankaltaista pelillistä ideologiaa kuin meillä, millainen ryhmitys on, miten peliä avataan ja kuinka vastustajaa prässätään, RoPS-luotsi Juha Malinen näkee.

- Heidän hyökkäyksestään löytyy taitoa ja vaihtoehtoja, mutta meidän on otettava huomioon erityisesti heidän keskikenttänsä. Sinne on saatava painetta, ja sen jälkeen meidän on lähdettävä oikeaan osoitteeseen.

Pelikiellossa KuPS:lla ei ole tällä hetkellä ketään, puolustaja Sebastian Sorsa on sivussa RoPS-pelistä.

Alkuviikosta Rovaniemen Palloseura harjoitteli puolestaan maajoukkuepelaajat pois lukien täydellä miehistöllä. Torstain pelissä pelikiellossa on edelleen Ivan Tatomirovic.


KuPS-RoPS torstaina 12.10. kello 18.30 Savon Sanomat Areenalla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: KuPS:n verkkosivut, RoPS:n verkkosivut