4-3-3
vko.41 // 12.10.2017

FC Inter nousi tasapeliin Vaasassa (VPS-FC Inter 2-2)

VPS pelasi torstaina 2-2-tasapelin, kun FC Inter nousi viime hetkillä rinnalle.

Vaasan Palloseura pelasi FC Interin kanssa Vaasassa torstaina 2-2-tasapelin. Vierasjoukkue FC Inter tasoitti ottelun vasta lisäajan kolmannella minuutilla Philip Njokun toimesta.

Ottelu alkoi VPS:n osalta mainiosti. Ensimmäisen 10 minuutin aikana Steven Morrisseylla oli jo kahdesti hyvä paikka iskeä joukkue johtoon, mutta kummassakaan tilanteessa jamaikalaiskärki ei saanut palloa suunnattua kohti Interin maalia, vaikka kertaalleen hän onnistui jo kiertämään turkulaisvahti Henrik Moisanderinkin.

Koko avausjaksosta muodostui VPS:n selkeää hallintaa. VPS rakensi kärsivällisesti hyviä hyökkäyksiä ja onnistui rakentamaan muutaman muunkin puolittaisen maalipaikan alun hyvien tonttien lisäksi tehtailtuaan lupaavia hyökkäyksiä kerta toisensa jälkeen.

Interin mahdollisuudet olivat pelkästään vastaiskuissa, joita turkulaiset eivät päättäneet parhaalla mahdollisella tavalla. Interin oli todella vaikea pysyä pallossa pelivälineen saatuaan VPS:n hyvän prässin ansiosta.

Kertaalleen 33. peliminuutilla Macoumba Kandji kuitenkin nappasi vaarallisessa paikassa Juho Lähteeltä riiston, karkasi läpiajoon ja sijoitti pallon vastustamattomasti ohi VPS-maalilla debytoineen Samu Volotisen.

Toiselle puoliajalle VPS tuli taas isännän elkein. Alle 10 minuuttia toista oli toista jaksoa vasta pelattu, kun Sebastian Strandvallin mainio chippisyöttö tavoitti Lähteen, joka jatkoi pallon ohi Moisanderin. Tasoituksen jälkeen mustavalkoiset jatkoivat myllyttämistään ja Strandvall onnistui Morrisseyn mainiosta esityöstä siirtämään Vepsun 2-1 -johtoon tunnin pelin jälkeen.

Johtoasemassakin VPS:lla oli muutama herkullinen paikka, joista kuitenkaan palloa ei saatu enää Inter-pussukkaan. Lähimmäksi taisi päästä Mikko Viitikon pusku Jonas Leväsen vaarallisen sivuvaparin jälkeen. Viitikko ei kuitenkaan saanut suunnattua puskuaan jo tyhjänä ammottaneeseen rysään.

Vartti ennen loppua VPS piti palloa ja pelasi fiksusti johtoasemassa. Inter tuntui jo väsähtäneenkin. Vaan eipä ollut peli vielä ohitse. Turkulaiset onnistuivat viimeisillä minuuteilla saamaan riittävästi palloa itselleen ja rakentamaan muutaman hyvän keskityksen ansiosta paikkoja. Lucas Garcian mainiosta keskityksestä tulleen ensimmäisen paikan Volotinen vielä torjui VPS-maalilla, mutta lisäajalla tulleen, seuraavan ja lähes identtisen keskityksen jatkoi maaliin Philip Njoku ja näin pisteet jaettiin.

RoPS - VPS Rovaniemen Keskuskentällä sunnuntaina 15.10. kello 15.00 ja FC Inter - HIFK Veritas Stadionilla maanantaina 16.10. kello 18.30. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.