AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
RoPS
5-2-3

20

(1-0)

Yleisöä 1302

JJK
4-4-1
vko.39 // 29.9.2017

Ennakko: RoPS-JJK

Ennakko: RoPS-JJK

JJK:n kahden ottelun viikon jälkimmäinen peli on vuorossa lauantaina vieraskentällä, kun RoPS isännöi jyväskyläläisiä Rovaniemen Keskuskentällä lauantaina kello 17 alkaen.

Rovaniemen Palloseura katkaisi edellisessä pelissään kolmen ottelun tappioputken taistelemalla FC Lahtea vastaan tasapelin 1-1. RoPS:n tasoituksen puski kulmapotkun jälkitilanteesta Ivan Tatomirovic.

Ottelun jälkeen rovaniemeläisleiriin tosin toimitettiin jobinpostia. Tatomirovicille tuomittiin kolmen ottelun pelikielto edellisen SJK-ottelun tapahtumien vuoksi. Rangaistus alkaa JJK-ottelusta. Vaikka RoPS:lla on keskuspuolustajan paikalle vaihtoehtoina mm. Leo Väisänen, on kolaus silti kova.

- Ivanin poissaolo on haaste, myöntää RoPS:n päävalmentaja Juha Malinen seuransa sivuilla.

- Ivan on ollut paitsi puolustuspäässä meidän paras katkoja, myös selkeästi meidän vahvin lenkki erikoistilanteissa. Nyt muiden on nostettava tasoaan.

RoPS:lle lauantain ottelulla voi olla iso merkitys. Voitto ja kolme pistettä takaisivat käytännössä sarjapaikan myös ensi kaudelle.

- Olisihan se meille fraasillisesti kuin pieni mestaruus, jos pystyisimme varmistamaan sarjapaikan jo syyskuussa, Malinen huokaisee.

Sekä JJK että HIFK taistelevat tällä hetkellä olemassaolostaan.

- Tiedostamme erittäin hyvin JJK:n nousevan trendin. Osaltamme ennätimme itsekin olemaan siinä mukana, RoPS-luotsi palaa heinäkuun lopulla Jyväskylässä pelattuun 1-1 tasapeliin.

- Meidän on katsottava rehellisesti, että elokuun puolivälistä lähtien JJK on tehnyt parempaa tulosta kuin me. Yksistään heidän hyökkäyskaksikkonsa Jovović-Etock on tehtaillut samassa ajassa 12 maalia kun me olemme saaneet joukkueena vain 8.

Edelliseen Lahti-otteluun verrattuna RoPS sentään hyökkäyspäähän hiukan apuja, kun Simo Roiha on jälleen pelikelpoinen.

"Kettulauma" eli JJK lähti matkaan jo hyvissä ajoin perjantaina tasatakseen pitkän matkan rasitusta – valmistavat harjoitukset käydään Kemissä.

Maanantaina JJK sai Harjulle vieraakseen FC Interin. Isännät hallitsivat avauspuoliaikaa, mutta taukoa vietettiin maalittomassa tilanteessa – toisella puoliajalla kettujen ote kuitenkin kirposi ja Inter nousi 1-3-voittoon. JJK:n kavennusmaalin iski komeasti Samu Suoraniemi Gaël Etockin esityöstä.

- Pelissä oli paljon hyvää, saatiin luotua paikkoja etenkin avausjaksolla ja tietenkin tavoitteena on pystyä samaan Rovaniemellä – ja tehdä paikoista myös maalit. Todennäköisesti vastassa on melko nuori RoPS-puolustus, jolle meidän pitää pystyä luomaan painetta, JJK:n päävalmentaja Juha Pasoja ruotii seuransa verkkosivuilla.

- RoPS kuitenkin myös prässännee kovaa ja meidän onkin oltava valmiina myös ottamaan iskuja vastaan eli tasapainon on pysyttävä kentällä kunnossa.

Pienet ovat olleet marginaalit joukkueiden kahdessa aiemmassa kohtaamisessa – keväällä Rovaniemellä isännät veivät 1-2-voiton, Vaajakoskella pelatussa ottelussa taas Sasa Jovovic vei debyytissään isännät johtoon, mutta RoPS rokotti vielä viime hetkillä kulmapotkusta lopputulokseksi 1-1.


RoPS-JJK lauantaina 30.9. kello 17 Rovaniemen Keskuskentällä. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: RoPS:n verkkosivut, JJK:n verkkosivut