AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
Ilves
4-4-2

21

(2-0)

Yleisöä 3755

FC Lahti
4-4-2
vko.39 // 29.9.2017

Ennakko: Ilves-FC Lahti

Ennakko: Ilves-FC Lahti

Veikkausliigassa pelataan lauantaina kärkipään kamppailu, kun FC Lahti isännöi Ilvestä.

Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss on kartoittanut vastustajan metkuja.

– Lahti teki onnistuneita pelaajahankintoja ennen kautta ja nyt sen aikana. Heillä on selkeä pelisysteemi. Yläalueelta löytyy juoksuvoimaa ja kolme hyvää hyökkääjää, jotka ovat pääasiassa olleet vastuussa maalinteosta. Edessä on kova haaste, Wiss kuvailee Ilveksen verkkosivuilla.

Sarjakakkosena majailevilla lahtelaisilla on viisi lepopäivää edellisestä ottelustaan. Ilveksellä on puolestaan kaksi päivää aikaa kasata fyysiset ja henkiset voimavarat.

– Valmistautuminen on sinällään joka peliin samanlaista, mutta vähän tässä saa nyt tasapainoilla harjoitusten kuormittavuuden ja peliajan kanssa. Osalla pelaajista on pieniä kolhuja, mutta meillä on paljon vaihtoehtoja peluutuksen suhteen. Joukkueessa on hyvä henki, Wiss toteaa.

FC Lahden ja Ilveksen ottelut ovat tällä kaudella olleet hyvin tasaisia. Kauden avausmatsissa Tampereella jäätiin värikkäiden vaiheiden jälkeen 1-1 tasatulokseen, kun taas Lahdessa pelattiin kesällä maaliton kamppailu.

- Lähdemme rohkeasti pelaamaan omaa peliämme. Vaikka kotikentällä maalinteko on tökkinyt, olemme tehneet yhteensä kymmenen maalia viimeisessä kahdessa vieraspelissä. Me nojaamme ja luotamme omaan pelitapaamme, meillä ei ole mitään pelättävää, päävalmentaja Toni Korkeakunnas korostaa FC Lahden sivuilla.

- Me haluamme lähteä nauttimaan näistä peleistä. Olemme vuoden päivät tehneet duunia tämän joukkueen kanssa. Enää on viisi peliä jäljellä ja pelaamme isoista asioista. Voi vain sanoa, että "Bring it on!"

FC Lahdella on hyvä terveystilanne, sillä ainoastaan Aleksandr Vasjutin sekä pitkäaikaispotilaat Drilon Shala ja Pavel Osipov ovat sairastuvalla. Viime pelin väliin viime hetkellä jättänyt Igor Jovanovic palaa takaisin FC Lahden kokoonpanoon.


Ilves-FC Lahti lauantaina 30.9. kello 17 Tammelan stadionilla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.